Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bővül egyetemünk TM programja

Utolsó módosítás: 2021. február 15.

Bővült a mentoráltak és a bevont iskolák száma egyetemünk Tanítsunk Magyarországért programjában.

A PKK által koordinált és megvalósuló Tanítsunk Magyarországért (TM) országos program célja, hogy segítse a hátrányos településen működő iskolák 7. osztályos tanulóit. A programban a hallgatóink mentorként vesznek rész. A mentorok feladata, hogy motiválják a tanulókat a továbbtanulásra, erősítsék az önbizalmukat és elérjék, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot.

Egyetemünk TM programja ebben a félévben tovább bővül. A meglévő iskoláinkban 3 új osztályt vontunk be a programba, és egy új iskola is bekerült a körbe, így most már 47 mentor, 6 iskolában 140 tanulót mentorál.

Az elmúlt héten az élménynapon találkoztak a mentorok és a mentoráltak Gyöngyöspatán és Kerecsenden. Az élménynap célja, hogy a mentorok bemutassák a programot a tanulóknak, megismerkedjenek egymással a hallgatók és a mentoráltak és hogy az iskolával megtörténjen az egyeztetés, hogy kölcsönösen tudjuk segíteni egymás munkáját.

Gyöngyöspatán Dr. Dorner László, Kerecsenden Dr. Czövek Andrea támogatja a hallgatók mentori tevékenységét, ők segítették az élménynapra való felkészülést és részt is vettek azon.

Poroszlón február 19-én szervezzük meg az élménynapot. Természetesen az elmúlt félévben megkezdett mentori munka is folytatódik, melyben az említett kollégák mellett Dr. Fazakas Ida is részt vesz.

 


< Vissza