Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bővülő kazah kapcsolatok

Utolsó módosítás: 2018. március 13.

Egyetemünk együttműködési megállapodást írt alá a South Kazakhstan State Pedagogical University kazah egyetemmel a Kazah-Magyar Rektori Fórumon.

A Magyar Rektori Konferencia Kazah-Magyar Rektori Fórumot szervezett 2018. február 28-án a Corvinus Egyetemen. A Kazah Nagykövetség által kezdeményezett rendezvényen az MRK együttműködési megállapodást írt alá a Kazah Nagykövetséggel a két ország közti felsőoktatási együttműködések elősegítése érdekében. A kazah felsőoktatási intézmények intenzíven érdeklődnek az együttműködési lehetőségek iránt, 25 kazah intézmény vett részt a budapesti fórumon. A rendezvényen rektorok, egyetemi vezetők és magas rangú kormánytisztviselők vettek részt.


Az együttműködés előkészítése céljából január 23-án intézményünkbe látogatott a South Kazakhstan State Pedagogical University rektori delegációja. Az Erasmus+ KA 107 programban egyetemünk pályázatot adott be oktatói és hallgatói mobilitás megvalósításra a South Kazakhstan State Pedagogical University intézménnyel. Jelenleg négy kazah partnerintézménye van egyetemünknek és 14 hallgató tanul az EKE-n Kazahsztánból a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében.

Fotó: Magyar Rektori Konferencia


< Vissza