Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on

Utolsó módosítás: 2019. május 17.

Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot.

A 2018/2019-es tanévben az Eszterházy Károly Egyetem és Eger városa adott otthont nagypályás labdarúgás sportágban a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak (MEFOB), amelyet a hét elején, két napon keresztül bonyolítottak le a Leányka úti füves pályán.

Idén több visszalépés miatt összesen három felsőoktatási intézmény csapata vett részt a versenyen, ennek köszönhetően körmérkőzéses rendszer szerint zajlott a program. A házigazda egriek mellett a címvédő Testnevelési Egyetem, valamint a tavalyi második ELTE SEK Szombathely látogatott el a hevesi megyeszékhelyre, a három résztvevő pedig hétfőn és kedden is megmérkőzött egymással, vagyis mindenki két esetben játszott minden riválisával, míg kialakult a bajnokság végső sorrendje.

A hétfői nap első mérkőzését követően tartották az esemény ünnepélyes megnyitóját, melyen dr. Juhász Tibor rektorhelyettes a vendéglátó intézményt képviselve, dr. Fügedi Balázs a Sporttudományi Intézet vezetését képviselve, valamint dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára mondott beszédet, illetve kívánt minden résztvevőnek nagyon sok sikert, és kellemes időtöltést Egerben.

Ezt követően a játéké volt a főszerep. Ami az eredményeket illeti: a hazai csapat nyitotta a versenyt, méghozzá fővárosi riválisával szemben, melyen a vendégek bizonyultak jobbnak. Eléggé beragadt a rajtnál az EKE, és végül háromgólos vereséget szenvedett, de később szerencsére sikerült javítani a szombathelyiek ellen. A két ütközet között a TF-es fiúk dunántúli ellenfelüket is legyőzték, ezzel hibátlan mérleggel zárták az első nap küzdelmeit.

A hétfői program itt még nem ért véget, a Leányka Bisztróban ugyanis még hátra volt egy csapatvezetői fogadás, melyen sportszakmai beszélgetéseken túl arra is volt lehetőség, hogy a meghívott intézmények képviselői szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki egymással. A vacsorát az Eszterházy Károly Egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán nyitotta meg szavaival, és mint kiemelte, a város legszebb kilátással rendelkező éttermében külön öröm ilyen vendégeket fogadni a labdarúgás apropójából.

Másnap délelőtt a program alapján újabb három összecsapással folytatódott a MEFOB, ahol az első nap eredményei alapján meglepetésre a Szombathely 1-0-ás sikerrel startolt a Testnevelési Egyetemmel szemben. Mindez a házigazda számára is megnyitotta az aranyéremhez vezető út lehetőségét, ehhez azonban olyan eredményeket kellett volna elérni. Volna, mivel rögtön a következő meccsen egyetlen találatot hozó találkozót buktak el Iváncsik Norberték, amivel minimálisra csökkent a bajnoki címről szőtt álom esélye. Igazán sajnálhattuk ezt a mérkőzést, mivel a labdarúgás örök igazsága érvényesült, miszerint a sok kihagyott helyzet mindig megbosszulja magát, s ebben az esetben tényleg mindent kihagytak az eszterházys legények, míg az ellenfél egy szöglet után megszerezte a három pontot érő találatot.

A torna utolsó fellépésén hárommal kellett volna nyernie a házigazdának, ám erre nem sok esély mutatkozott. A későbbi győztes TF ellen végül döntetlen eredmény született, amivel az is eldőlt, hogy harmadik helyen zár az Eszterházy Károly Egyetem csapata.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díszes trófeákat és érmeket a rendező intézmény nevében dr. Liptai Kálmán rektor, dr. Bognár József, a Sporttudományi Intézet igazgatója, Bíró Balázs, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, valamint az esemény egyik fővédnökeként Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labadarúgó klubjának elnöke adta át. Az első három helyezett mellett utóbbi személy felajánlásából ajándékcsomagot vehetett át Szepesi Róbert, a MEFOB legértékesebb játékosa, aki a győztes Testnevelési Egyetem együtteséből került ki.

Összegzésül a jelenlévők a keddi esős, hideg időjárás ellenére is elismerően nyilatkoztak a lebonyolításról és a szervezésről egyaránt, az Eszterházy Károly Egyetem pedig ismételten bizonyította, hogy ilyen kiemelt, országosan is elismert sportesemény szervezését is sikeresen meg tudja valósítani. Mindezek tükrében egyáltalán nem lennénk meglepve, hogyha a jövőben is láthatnánk még hasonló eseményeket intézményünk égisze alatt.

Eredmények:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, nagypályás labdarúgás

Eszterházy Károly Egyetem – Testnevelési Egyetem 1-4

Testnevelési Egyetem – ELTE SEK Szombathely 1-0

ELTE SEK Szombathely – Eszterházy Károly Egyetem 0-1

ELTE SEK Szombathely – Testnevelési Egyetem 1-0

Eszterházy Károly Egyetem – ELTE SEK Szombathely 0-1

Testnevelési Egyetem – Eszterházy Károly Egyetem 1-1

Végeredmény:

1.Testnevelési Egyetem 7 pont, 2. ELTE SEK Szombathely 6, 3. Eszterházy Károly Egyetem 4.

Az Eszterházy Károly Egyetem csapatának tagjai:

Iváncsik Norbert, Tóth Csaba (kapusok), Benke Norbert, Gulyás Kristóf, Palágyi Milán, Sebe Attila, Homonnay Márk, Fodor Tibor, Kollár Bence, Pető Márk, Darmos Márton, Kovács Gergely, Kovács Richárd, Vas Dániel, Jakab Richárd, Tarnai Dániel (mezőnyjátékosok), Fenyves Balázs (csapatvezető).

Írta: Fenyves Balázs

Fotó: Szántó György


< Vissza