Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Budapest Fotográfiai Ösztöndíjas lett!

Utolsó módosítás: 2019. december 11.

Halász Dániel fotográfus, az Eszterházy Károly Egyetem oktatója nyerte el 2019-ben a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat Határvonal című munkájával.

A Capa Központ – ráirányítva a figyelmet kiemelkedő művészeti műfajunkra, a fotográfiára és annak különleges dokumentáló értékére – 2017-ben Budapest Főváros Önkormányzata partnerségével megújította a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat. A díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó a koncepcióként beadott tematikáját követve elkészítse fotósorozatát a magyar fővárosról. Az ösztöndíj odaítéléséről 2019-ben héttagú szakmai zsűri döntött – az eredményt az október 7-i díjátadón jelentették be.

A Budapest Fotográfiai Ösztöndíj fődíjasa 2019-ben Halász Dániel fotográfus lett, nyertes szinopszisának címe: Határvonal. A benyújtott munkaterv szerint az elkövetkező egy évben végigjárja Budapest közigazgatási határát: egy közel 150 kilométer hosszú, képzeletbeli vonal mentén készíti el a fotósorozat darabjait. A Határvonal projekt erőssége, hogy Budapest kevésbé ismert részeit mutatja meg, egy olyan köztes tartományt, amely a vidék és a főváros, a természet és az épített környezet mezsgyéjén helyezkedik el. A zsűri véleménye szerint a Halász Dániel korábbi munkáit tartalmazó, kiegyensúlyozott, professzionális portfólió és a pályázathoz csatolt előtanulmányok alapján a Határvonal című munka mint a főváros kevésbé reprezentált, határ menti részeit ábrázoló, szociálisan érzékeny kordokumentum jelentős alkotás lesz.

 A szakmai kuratórium tagjai:
-Csizek Gabriella kurátor
-Fenyvesi Áron kurátor
-Gellér Judit, a Capa Központ kurátora
-Korniss Péter fotográfus, a díj alapítója
-Mucsi Emese, a Capa Központ kurátora
-Puskár Krisztián médiamunkás, újságíró, az UH Fest kurátora
-Sopronyi Gyula fotográfus

Gratulálunk a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj elnyeréséhez!


< Vissza