Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Campus Mundi - ösztöndíjjal a nagyvilágba

Utolsó módosítás: 2017. november 10.

A Campus Mundi program 9,2 milliárd forinttal támogatja a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének fejlesztését a 2016-2021 közötti időszakban. A program egyrészt a hallgatói mobilitást támogatja, másrészt a felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növeléséhez járul hozzá. A Campus Mundi ösztöndíjprogram háromféle ösztöndíjat kínál a világ szinte bármely országába: részképzéshez, szakmai gyakorlathoz, rövid tanulmányúthoz.

Campus Mundi ösztöndíjak

Változások a Campus Mundi ösztöndíjakban: magasabb támogatások és egyszerűbb pályázás

Campus Mundi részképzés esetén is folyamatos pályázati lehetőséget biztosítunk – szakmai gyakorlatra már eddig is folyamatosan lehetett jelentkezni.

Külföldi részképzés esetén a 2017. őszi pályázati határidőt október 30-ig meghosszabbítjuk (pályázatot tehát október 30-ig folyamatosan lehet benyújtani, a bírálat és a döntés is folyamatos lesz ugyanúgy, mint a Campus Mundi szakmai gyakorlat esetében).

Részképzés és szakmai gyakorlat pályázattípusok esetén a doktori hallgatók automatikusan 50 pontot kapnak a tanulmányi eredményükre vonatkozó bírálati szempontnál.

Campus Mundi szakmai gyakorlat esetén megszűnik az Erasmus+ zero grant státusz mint előfeltétel, ezzel lényegesen egyszerűsödik a hallgatók számára a pályázati folyamat.

Campus Mundi részképzés és szakmai gyakorlat esetében differenciáltan emelkedtek az ösztöndíj összegek és a szociális kiegészítő támogatás összege:

Erasmus+ programországok:
Alacsonyabb megélhetési költségű európai országok: Bulgária, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Málta, Románia, Szlovákia - 200 000 Ft/hó
Közepes megélhetési költségű európai országok: Belgium, Ciprus, Csehország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Luxemburg, Németország, Portugália, Spanyolország, Szlovénia, Törökország >> 210 000 Ft/hó
Magas megélhetési költségű európai országok: Ausztria, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Írország, Liechtenstein, Norvégia, Olaszország, Svédország - 220 000 Ft/hó
Egyéb országok - 350 000 Ft/hó

Szociális kiegészítő támogatás összege (egységesen) - 35 000 Ft/hó

A fenti változások a 2017. tavaszi fordulóban pályázatot már benyújtott Campus Mundi hallgatókra visszamenőlegesen is érvényesek. 

Bővebb információ a weboldalon.

 


< Vissza