Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Cégvezetőkkel a műszaki képzésekről

Utolsó módosítás: 2021. június 04.

Nagyvállalati kezdeményezésre műszaki irányú képzésfejlesztésbe kezd az Eszterházy Károly Egyetem. Az intézmény vezetői május 27-én aktív, kötetlen eszmecsere keretében fogadták a téma iránt érdeklődő vállalati vezetőket.

A műszaki képzés igényét és a jövőt építő, közös gondolkodás elindítását Gödri István, az Egyetem Konzisztóriumának tagja (Emerson Automation FCP Kft.) kezdeményezte. Hangsúlyozta: nagyon sok tehetséges fiatal él a környéken, akik szívesen mennének egyetemre, de nem tehetik meg, hogy az otthonuktól távol folytassanak tanulmányokat. A különböző képzések elindítása Egerben ezen a problémán is segíthetne, nagyban támogatná a helyi ipart és tovább növelné a város gazdasági-társadalmi vonzerejét is. 

Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes elmondta: az előkészítésben az egyetem feladata, hogy a konkrét munkáltatói igények és az intézmény erőforrásainak ismeretében mérlegelje, milyen új kurzusok elindítását tudja vállalni közép- és hosszútávon.

Hozzátette: az Eszterházy-n már meglévő informatikai, természettudományi és üzleti képzések kurzusaiba beépülhetnek a rugalmasabb, rövidebb idejű szakmai felnőttképzések a régió szakembereinek bevonásával. Középtávra szólóan megvizsgálják a műszaki felsőoktatási képzések indításának lehetőségeit, szem előtt tartva a vállalati igényeket.

Az eszmecserére a térség legnagyobb munkaadói és közismerten kiemelkedő innovációs munkát végző cégeinek vezetői is elfogadták Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor meghívását. Az egyetem vezetői szerint a munkaadók számára fontos tartalom rövidebb távon is beépülhet a már meglévő informatikai, természettudományi és üzleti képzések kurzusaiba. Ezt követheti a rövidebb idejű szakmai felnőttképzések indítása. Az Eszterházy Károly Egyetem - folyamatosan egyeztetve a gazdasági szférával - mérlegelni fogja, hogy középtávon műszaki felsőoktatási képzést indítson Egerben. Ebbe az előkészítő tevékenységbe már fontos bekapcsolni az érintett karok szakembereit is.


A Líceum Televízió beszámolója:

Szöveg: Zentai László
Fotók: Balogh Tibor


< Vissza