Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Celluloid álmok – Bollók Csaba rövidfilmjei

Utolsó módosítás: 2019. április 25.

Bollók Csaba rövidfilmjeit vetítik a Budapesti Moziestek sorozat áprilisi állomásán.

Folytatódik a Budapest Music Center Moziestek sorozata. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek majd a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzője (vagy azok közeli munkatársai, barátai) is meghívást kapnak egy beszélgetésre. A beszélgetéseket Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Áprilisban Bollók Csaba rövidfilmjeit vetítik.

I. KLIPEK KORTÁRS ZENESZERZŐK MŰVEIRE
II. CALIBAN - Archaikus technikával készült kisjátékfilm Shakespeare Vihar című művére, a Jü (Halmos András, Hock Ernő, Mészáros Ádám) zenéjére.

Időpont: 2019. 04. 24. (szerda) – 19 óra
Helyszín: Budapest Music Center (Könyvtár) - 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Bollók Csaba független filmesként, super8-as, 16mm-es filmek készítésével kezdte pályáját a '80-as évek végén. A Színház- és Filmművészeti Főiskola film- és tévérendező szakát 1994-ben végezte el, a Balázs Béla Stúdióban készített rövidfilmjei és első játékfilmje, az Észak, Észak számos nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek. 2000-ben Balázs Béla-díjat kapott. Iszka utazása című filmje 2007-ben a Filmszemle Fődíját, a Diákzsűri Fődíját, a Kritikusok Legjobb Film Díját nyerte el, valamint számos nemzetközi díjat, köztük az „Év Európai Felfedezettje" elismerést. 2009-ben Magyarországot képviselte a Legjobb Idegennyelvű Film „Academy Awards" versenyében. Az április 24-i BMC bemutatón Bollók Csaba az utóbbi években - a világ különböző pontjain, az Egyesült Államoktól Jordániáig - analóg technikával készített, saját gyártású, független filmjei láthatók, amelyeknek nemcsak rendezője, de operatőre is volt. Ezen filmek szoros kapcsolatot tartanak a kortárs és "free" zenei áramlatokkal.

Vendég: Bollók Csaba - rendező, operatőr

A programra a belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség (100 fő) miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2019. április 24-én 12 óráig lehet.

forrás: https://bmc.hu/


< Vissza