Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Díjat nyert a Magamba zárva

Utolsó módosítás: 2018. április 13.

A First-Time Filmmakers Showcase filmfesztivál Short Live Action Narratives kategóriájának díját nyerte el Mozgóképkultúra és Médiaismeret alapszakos hallgatóink Magamba zárva című kisjátékfilmje.

A győzelemmel az alkotás meghívást kapott az idén októberben Párizsban zajló Lift-Off Filmfesztivál ra is. Az értékelések a film egyedi narratíváját és igényes képi világát emelték ki. A stáb jelen levő tagjai – Timkó Imre rendező, Kalotai Dániel operatőr és Nagy Dávid rendezőasszisztens – a Pinewood stúdióban járva fontos szakmai tapasztalatokat szerezhetett.

Élményeikől, s magáról a történetről, mellyel nyertek, Timkó Imre, a film rendezője mesélt. Megtudhattuk, hogy a film egy lánytestvérpáról - Iza - Földes Anita és Lizi - Fehér Zsanett - szól, akik nem jönnek ki jól egymással a múltjuk miatt. A kettőjük kapcsolatát a filmben egy ritka betegségen és annak öt stádiumán keresztül mutatják be, az elutasítástól az elfogadásig. Timkó Imre úgy fogalmazott, külön koncepciójuk volt Kalotai Dániellel, a film operatőrével, hogy ezt a távolságot képileg is megteremtsék a karakterek között. A kisjátékfilmük mondanivalója az elengedés. A rendező hangsúlyozta, hogy a Magamba zárva cím, mint kontextus pszichológiailag, szociológiailag és fiziológiailag mindaz, amit szerettek volna kibontani filmünkben a társadalom legkisebb egységében: egy csonka családban. Timkó Imre véleménye szerint a majd kilenc hónapnyi munka megtérülni látszik: a kitartó stábbal, a rengeteg erőfeszítéssel - a pénzügyiprobléma ellenére is - sikeresen elértek egy álomásra, ahonnan újabb lehetőségek nyílnak előttük.

Megtudhattuk, hogy rengeteg élménnyel és ismeretséggel gazdagodtak a fiatalok londoni útjuk során. Körbevezették őket a Pinewood studióban, ami egy filmes számárára, ahogy ők mondták, maga a mennyország. A fesztivál végén James Bradleytől és Ben Pohlmantől kaphattak feedbacket, s nagyon tetszett nekik filmjük narratívája és képi megvalósítása.

A filmet készítő teljes stáb:

Iza - Földes Anita
Lizi - Fehér Zsanett (egykori EKÉs)
Író, rendező - Timkó Imre (EKE)
Operatőr, producer - Kalotai Dániel (EKE)
Producer - Timkó Adrienn
Rendező asszisztens - Nagy Dávid (egykori EKÉs)
Vágó - Pazsitka Ákos (egykori EKÉs)
Gyártásvezető - Papp Tekla
Hangmárnök - Bodza Ottó
Hangos - Vilmányi Zétény
Fővilágosító - Csák Miksa (EKE)
Fényelő - Józsa Ferenc
Segédoperatőr - Tamás Ádám Lovizer
Kellékes - Milotai Anna Mária (EKE)
Transport - Tóth-Máté Barnabás (EKE)
Script, smink Molnár Dóra(EKE)
Werk - Császár Gergő (EKE)
Grip - Sági Martin (EKE)
Grip- Török Gábor
Casting asszisztens - Nagy Anikó (EKE)
CGI - Barták Iván
Srác1 - Kroó Balázs
Srác2 - Varga Patrik (EKE)

 


< Vissza