Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Diploma 18: megvédték munkáikat a hallgatók

Utolsó módosítás: 2018. június 06.

A Diploma 18 kiállítás egy ideje már látogatható a Kepes Intézetben, kedden viszont a végzős hallgatóknak meg is kellett védeniük diplomamunkáikat.

Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének tervezőgrafika mesterszakján idén három hallgatónak, elektronikus ábrázolás alapszakon pedig huszonhét hallgatónak kellett megvédenie kedden diplomamunkáját.
Faa Balázs főiskola docenst arra kértük a védés előtt, hogy értékelje az idei munkákat. Elmondta: a munka elkészítése mellett a végzősöknek egy bemutató installációt is készíteniük kellett, melyeknek köszönhetően igazán sokszínű és izgalmas lett a tárlat.

Megtudhattuk azt is, hogy három szakirány hallgatói: a tervezőgrafika, a webdesign és a mozgókép szakirányon is végeztek fiatalok. Faa Balázs elárulta azt is, hogy hallgatóik közül sokan „kockáztattak", hiszen belevágtak technikai kísérletezésbe, felfedeztek új technológiákat, de ők ezt oktatókként teljes mértékben támogatják.
A diplomavédésre a hallgatók prezentációt készítettek, amik segítségével bemutatták munkáikat, majd válaszoltak a vizsgabizottság kérdéseire, s meg is nézték együtt a kiállított munkákat. A vizsgabizottság meghívott elnöke Simon Péter tervezőgrafikus volt.

Főoldali és cikk fotó: Berán Dániel (Heves Megyei Hírlap)


< Vissza