Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Diploma 2018

Utolsó módosítás: 2018. május 28.

A VMI Média és Design Tanszék végzőseinek anyagaiból nyílt kiállítás a Kepesben. A tárlaton az Elektronikus ábrázolás BA és a Tervezőgrafika MA hallgatóinak munkái láthatók.

Változatos és különleges anyag fogadja azokat, akik kíváncsiak a VMI Média és Design Tanszék Elektronikus ábrázolás BA és Tervezőgrafika MA hallgatóinak diplomamunkáira a Kepesben.

Az idén hetvenéves Vizuális Művészeti Intézet a Templom Galériában nyíló oktatói kiállítás után a Kepesben mutathatta meg, milyen magas színvonalú képzés folyik az Intézetben, milyen kreatívak, tehetségesek az ott tanuló hallgatók. Az elektrográfia, a képanimátor, és a webdesign szakirány hallgatói többek között újrahasznosítási projekttel, egy ritka betegségre, illetve társadalmi problémákra felhívó kampánnyal, gyerekeknek szóló animációval, arculati tervekkel, társasjátékkal, telefonos alkalmazásokkal jelentkeztek.

A kiállítás megnyitóján Faa Balázs, az Intézet főiskolai docense úgy fogalmazott: a 21. században megnőtt a fiatalok választotta szakma felelőssége. A kiállítók e tekintetben is felkészültnek bizonyultak: nem egy alkotás hordoz magában és nyilvánít ki társadalomkritikát. Hozzátette: igen erős alkotói véna fedezhető fel a műveken, melyek nem nélkülözik az etikai tartást sem. Oktatóként úgy látja, manapság már nem húzható éles vonal a művész és a designer hallgatók közé.

Szigeti Gábor Csongor főiskolai adjunktus, a Vizuális Művészeti Intézet oktatója elmondta: 22 BA-s hallgató állította ki diplomamunkáját. A diplomamunka elkészítése az ötlettől a megvalósításig kb. egyéves folyamat, s az oktatónak az a legfőbb feladata, hogy a hallgatót kibillentse a komfortzónájából, új ötletekre, gondolatokra sarkallja.

A Tervezőgrafika MA-n idén három hallgató végzett. Süli-Zakar Szabolcs, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi adjunktusa elárulta: bár minden hallgatónak van vezető konzulense, de a feladatok annyiara sokrétűek, hogy más oktatók is segítették a végzősöket. Kiemelte: mindhárom hallgató munkája nagyon színvonalas és különleges, és mindenki megszerezte az alapot ahhoz, hogy sikeresek legyenek az adott szakterületen.

A kiállítás június 9-ig látható a Kepes Központban.

 


< Vissza