Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Keresztféléves diplomaosztó az Egri Campuson

Utolsó módosítás: 2018. február 09.

Az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán a 2017-2018-as keresztfélévben 380 hallgató végzett, diplomájukat péntek délelőtt vehették át.

A keresztféléves diplomaosztó ünnepségnek az Agria Tiszk épülete adott otthont. A 380 végzett hallgató közül 141-en az alapképzésben, 150-en a mesterképzésben szereztek diplomát, 62-en a szakirányú továbbképzés, 24-en pedig a felsőfokú szakképzés teljesítéséről kaptak oklevelet.


Az ünnepségen Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona köszöntötte a végzett hallgatókat és a vendégeket. Úgy fogalmazott: az idő végtelen folyamán nélkülözhetetlen megállnunk egy pillanatra és értékelni a velünk történt élményeket.

Erre kérte a hallgatókat is: ünnepeljék a pillanatot, hiszen a diplomaosztóval lezárul életük egyik legszebb időszaka. Hozzátette: a mai nemzedék célja s feladata az, hogy a jövő nemzedék életét jobbá tegye. Beszélt az egri Líceumról, mely mindig is az oktatás szolgálatában állt.

A diplomaosztást megelőzően professzor emerita címet vehetett át Dr. Estefánné Dr. Varga Magdolna, a Pszichológiai Intézet főiskolai tanára és professzor emeritus címet prof. Dr. Orbán Sándor, a Biológiai Intézet egyetemi tanára. A díszünnepségen habilitációs díszoklevelet is adtak át Dr Simonics Istvánnak, aki az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájában tartotta meg habilitációs előadását.


Három doktorandusz hallgató tett doktori esküt: Ponyi László a Neveléstudományi Doktori Iskolában, Bóna Ladislav és Gali Máté pedig a Történelemtudományi Doktori Iskolában szerzett PhD fokozatot.

A friss diplomás fiataloktól Sütő Gergő, végzett kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató is elköszönt., aki az Eszterházy-tudatról beszélve elmondta: az egyetem hallgatói az ország egyik legnagyobb családjának lehetnek szerencsés tagjai.

A szintén most végzett Bíró Balázs barátjának gondolatait is idézte, aki egyik beszélgetésük alkalmával elárulta: olyan jól érezte magát az intézményben, hogy nem is szeretne innen elszakadni.

A város kulcsát Sütő Gergő adta vissza Martonné Adler Ildikó alpolgármesternek, aki szerint a végzettek képesek lesznek a megszerzett hivatásukat a lehető legmagasabb szinten végezni, s így tovább gyarapíthatják az Eszterházy-történetet.


További képek az Eszterházy Károly Egyetem Facebook oldalának fényképgalériájában tekinthetők meg.

Szerző: Juhász Henrietta
Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza