Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Dobó téren is debütált a Komplex Alapprogram

Utolsó módosítás: 2018. október 10.

A Dobó téren is bemutatkozott a Komplex Alapprogram hétfő délután.

Pódiumbeszélgetésekkel és játszó „sarokkal" várta az érdeklődőket a Dobó téren a Komplex Alapprogram csapata. Révész Lászlót, a program szakmai vezetőjét arról kérdeztük, miért tartották fontosnak, hogy a számos szakmai bemutatkozás után városi szinten is prezentálják munkájukat. Révész László szavai szerint a rendezvény célja az volt, hogy hétköznapi nyelven, érthetően bemutassák a Komplex Alapprogramot a szülőknek, gyermekeknek, érdeklődőknek a pódiumbeszélgetéseken és az elkészült kiadványaikon keresztül.

A gyermekeket játékos feladatokkal szólították meg épp azért, hogy élményeket adjanak számukra, mely az Élménysuli filozófiájában is meghatározó szerepet tölt be. A rendezvényen bemutatták az Alapprogram működését, a Differenciált Fejlesztést Heterogén Tanulócsoportokban, vagyis a DFHT lényegét, hogy hogyan képzelik el az oktatást egy Élménysuliban.

Révész László elárulta: két és fél éves fejlesztői munkán vannak túl, kidolgozták a program összes elemét, segédanyagokat, a szakmai támogató rendszert. Szeptembertől több mint hatvan iskolában indították el a bevezető – interaktív fejlesztési – szakaszt. Ebben az időszakban – egy tanéven keresztül - várják a visszajelzéseket az iskoláktól. Mint megtudtuk, a program 2019 szeptemberétől válik véglegessé.

Érdeklődésünkre, milyenek az Élménysulikból a visszajelzések, a szakmai vezető elmondta: zömében pozitív visszajelzéseket kapnak, s egyre több iskola jelzi, hogy minél korábban szeretne részt venni azon a képzésen, mely után bevezethetik a programot intézményükben. Hozzátette: természetesen vannak építő jellegű észrevételek is, amiket figyelembe vesznek a végleges program kialakításánál.

A rendezvény zárásaként Csemer Bogi "Boggie" adott koncertet.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza