Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egerbe, a Líceumba is ellátogattak

Utolsó módosítás: 2020. október 05.

A köztársasági elnök felesége egésznapos kiránduláson látta vendégül a Magyarországra akkreditált misszióvezetők házastársait szeptember végén. A program során Egerbe és Hollókőbe is ellátogattak.

Herczegh Anita Hollókőn az MTI-nek elmondta: 2013 óta minden évben szerveznek hasonló kirándulásokat, és bár ez idő alatt már kicserélődött a nagyköveti gárda, mégis fontosnak tartja, hogy minden évben új helyszínre vigye a vendégeit, mert számos szép látnivaló van Magyarországon.

Jó tapasztalatként adott számot arról is, hogy a kirándulásokon részt vevők később családostul, vagy a hazájukból érkező vendégekkel újra felkeresik ezeket a helyeket. Az első kirándulást Pécsre szervezték, de jártak többek között a Dunakanyarban, a Balaton-felvidéken és Gyulán is.

Szeptember végén Egerben az Érseki Palotát és a Líceumban található Főegyházmegyei Könyvtárat, Hollókőn az ófalu nevezetességeit keresték fel.

Az MTI-nek Herczegh Anita elárulta: a kirándulásokat rendszerint tavasszal szervezik, ám a járvány ezt idén nem tette lehetővé. Az egri és hollókői kirándulásokat is a legnagyobb biztonsággal bonyolították le.

Forrás: MTI
Fotók: Figuli Judit


< Vissza