Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egy verseny, három aranyérem

Utolsó módosítás: 2019. április 15.

Senior Show Cheer Team, Senior Freestyle Pom Team, valamint Senior Hip Hop Team kategóriákban is verhetetlenek voltak az Eszterházy Károly Egyetem csapatai.

A VI. Cheer MEFOB-ot április 14-én Budapesten, a BEAC épületében szervezték. Idén három kategóriában képviseltette magát az Eszterházy Károly Egyetem: Senior Show Cheer Team, Senior Freestyle Pom Team és Senior Hip Hop Team kategóriákban.

Rekord létszámmal több mint 150 egyetemista vett részt a versenyen, ebből az Eszterházy Károly Egyetem 34 hallgatóval. Hip Hop Teamben a Blackshape vehette át az aranyérmet, produkciójuk nagyon színvonalas volt.

– Freestyle Pom kategóriában az Eszterházy Károly Egyetem és Debreceni Egyetem nevezett. A decemberi verseny hibáiból tanulva alakítottuk át a koreográfiát és készültünk a megmérettetésre. Ez vezetett ahhoz az eredményhez, hogy az aranyérem a mi nyakunkba kerüljön – mesélte Zaja Barbara, az EKE Cheerleaders csapatkapitánya. Megtudhattuk: a legnépszerűbb a Show Cheer kategória volt, ebben öt egyetemi csapat versenyzett egymással: a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a mi egyetemünk.

– Ebben a kategóriában a legenyhébbek a szabályok, itt a csapat fantáziájára van bízva minden. Mi egy autóversenyzős koreográfiával készültünk, ami mind a zsűri, mind a nézők tetszését elnyerte. Az előadásunkat követő tapsvihar, amit kaptunk, nagyon megtisztelő volt, pozitív visszajelzés számunkra, hogy színvonalas, kreatív produkciót nyújtottunk – árulta el Barbara. Azt sem titkolta, az eredményhirdetésen nagyon izgultak, de tudták, hogy a legtöbbet hozták ki magunkból.

– A szózatot hallgatva hatalmas örömöt éreztem és szerintem ugyanezt elmondhatom mindkét csapat nevében, hiszen három aranyéremmel öregbíthetjük egyetemünk hírnevét! A kemény munka, a rengeteg edzés meghozta gyümölcsét. Nagyon büszke vagyok a csapatomra – hangsúlyozta a csapatkapitány.

A következő állomás mindkét csapat számára a május 18-ai, gyöngyösi Cheerstar Hungarian National&International Open Cheerleading Championship lesz.

Hasonlóan szép sikereket kívánunk! Az elért eredményekhez gratulálunk!

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza