Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemünk az Egri Csillag Fellövésen

Utolsó módosítás: 2021. március 16.

Horkay András nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság volt elnöke, a CEWI alapítója kérdezte Hegyi Ádám birtokigazgatót az egyetem szőlőterületeiről, borkészítési filozófiájáról és persze az Egri Csillagról.

– 2016-ban került az egyetemhez a a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, azóta készít borokat az Eszterházy Károly Egyetem, de a szőlészeti-borászati oktatásnak és kutatásnak évszázados hagyománya van Egerben – mondta elöljáróban Hegyi Ádám, az egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászatának birtokigazgatója. Kiemelte: az egyetemen folyó kutatások az ágazat legfontosabb kérdéseire adnak válaszokat.

A beszélgetés során elhangzott: az Egri Csillag Fellövésnek hagyományosan a Líceum díszterme ad otthont, ezért is fontos, hogy most az online térben is ott lehetett intézményünk az eseményen. 

Az egyetemi Egri Csillagról Hegyi Ádám elmondta: az új évjárat már kész, de még nincs forgalomban. Megtudtuk: a házasításban ezúttal nagyobb szerep jutott az Olaszrizlingnek, amely kiválóan sikerült, de Chardonnay, Leányka, Szürkebarát és Tramini is található a „tavasz borában". Horkay András úgy fogalmazott: az egyetem új Egri Csillaga egy könnyed, üde, jó savszerkezettel bíró, a mindennapok jól fogyasztható bora.

 

A videót ide kattintva nézheti meg.

 

 


< Vissza