Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemünk bora is képviseli a várost

Utolsó módosítás: 2019. január 29.

Az egri közgyűlés idén is kiválasztotta a Magisztrátus Borait. Az Eszterházy Károly Egyetem 2016-os Egri Bikavére is egy éven keresztül képviselheti a várost.

Az Eszterházy Károly Egyetem szőlőbirtokának 2016-os Egri Bikavére mellett a Tarjányi Pincészet 2015-ös Egri Csillag Superiorjára esett a közgyűlés választása. Az eredményt sajtótájékoztatóján a város polgármestere, Habis László ismertette. A kiválasztott nedűknek egy éven keresztül fontos szerepe lesz Eger életében, hiszen a város ajándékként és rendezvényein is kínálni fogja őket.

Egyetemünket az eseményen dr. Liptai Kálmán, az intézmény rektora és Hegyi Ádám, az Eszterházy Szőlőbirtok vezetője képviselte.

 

Dr. Liptai Kálmán elmondta: az egyetem ugyan még új ezen a pályán, de már rendelkezik egy arany- és egy ezüstérmes borral. Hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy az egyetem szolgálja a várost: oktatással, kultúrával vagy akár a kiválasztott borral. Úgy fogalmazott: az egyetem büszke lehet arra, hogy a város és Habis László polgármester az intézmény borát kínálja majd vendégeinek. Hegyi Ádám birtokvezető elárulta: a kiválasztott Bikavér az Eszterházy Károly Egyetem által forgalomba hozott első vörösbor, s az, hogy a bovidéket az egyetem Bikavérével népszerűsítik, igazán megtisztelő.

Fotó: Berán Dániel


< Vissza