Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyetemünk is részt vett a Rókaűzők futáson

Utolsó módosítás: 2018. október 01.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több száz lelkes futó vágott neki a tizenkét szakaszra osztott, 24. PTE Rókaűzők 85 kilométeres távjának, mely idén fordított útvonalon, Pécs és Kaposvár között zajlott. Intézményünk két csapattal képviseltette magát a viadalon.

Hallgatói csapatunk számára a verseny Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) is volt egyben, míg dolgozói egységünk tagjai a különböző karokat és a gyakorlóiskola dolgozóit képviselték a munkahelyi csapatok kategóriájában. A versenyzők jó hangulatban vágtak neki a megmérettetésnek, azzal a nem titkolt céllal, hogy tavalyi két 4. helyezésen javítsanak.

A Kullancsvadászok névre keresztelt hallgatói csapatunk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon 2.helyezést ért el. A csapat kiváló, 5:26:33-as idővel ért célba, őket csak a nagy rivális Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tudta megelőzni. Pap Csilla, Gregor László (mindkét futott szakaszán) és Jenes Zoltán szakaszgyőzelmet szerzett és ezzel bekerült a verseny Dream Teamjébe.

A Kullancsvadászok Eszterházy Károly Egyetem hallgatói csapat tagjai voltak:
Pap Csilla, Gregor László (2 szakaszt futott), Kapitány Zoltán, Helmeczi Dalma, Szabó Dávid, Bertha Gábor, Kertész Balázs, Pető Dorottya, Judák Endre, Jenes Zoltán, Kis Nóra (nevek a futás sorrendjében).

Munkahelyi közösségek kategóriában a mEKFutjuk csapat kiegyensúlyozott versenyzéssel és egyéni csúcsjavításokkal az 1. helyet szerezte meg, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

A mEKFutjuk Eszterházy Károly Egyetem dolgozói csapat tagjai voltak: Dr. Marschall Marianna, Dr. Sütő László (2 szakaszt futott), Gólya Tamás, Herpainé Dr. Lakó Judit, Szabó János, Dr. Nagy Richárd, Dr. Spitzmüller Zsolt, Fodor Éva, Dorner László (2 szakaszt futott), Boda Eszter (nevek a futás sorrendjében).

A versenyen történő indulás lehetőségét köszönjük dr. Liptai Kálmán rektor úrnak, dr. Bognár József intézetvezető úrnak és Jordán Dánielnek, az EKE Diák- és Szabadidő Sport Club ügyvivőjének.

A hírt küldte: Sporttudományi Intézet


< Vissza