Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Egyeztetés a közösségszervezés szak gyakorlatáról

Utolsó módosítás: 2019. március 04.

Szakmai műhelymunka indult a közösségszervezés szakos hallgatók szakmai gyakorlatához kötődően.

A 2017 óta egyetemünkön is elérhető közösségszervezés szak a közművelődés és a felnőttkori művelődés területén hiánypótló, gyakorlatorientált képzést nyújtó alapszak. A szak iránt a megváltozott jogszabályi környezetnek köszönhetően jelentős munkaerő-piaci igény jelentkezik, ezáltal nagyon jó elhelyezkedési lehetőségek várják a hallgatókat. A Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett szakmai műhely célja volt, hogy az Eszterházy Károly Egyetem érintett oktatói (Dr. Simándi Szilvia és Dr. Oszlánczi Tímea) és a hallgatókat fogadó tereptanárok (a terepen dolgozó közművelődési szakemberek) személyesen találkozhassanak, egymás elvárásait megismerhessék, a folyamattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseikre választ kaphassanak.

A Nemzeti Művelődési Intézet és a közösségszervezés BA szakot indító felsőoktatási intézmények által létrehozott közösségszervezés BA munkacsoport (melynek tagja az Eszterházy Károly Egyetem részéről Dr. Simándi Szilvia szakfelelős, tanszékvezető egyetemi docens) 2017-ben kidolgozott egy szakmai irányokat és dokumentációs rendszert tartalmazó eljárásrendet, annak érdekében és elősegítésére, hogy a hallgatók valamennyi gyakorlati helyen magas szakmai minőségű, hasonló értékrenden alapuló gyakorlatot tudjanak szerezni. A mostani találkozón azok a szakemberek voltak jelen, akik a tavaszi félévben már fogadnak hallgatókat.

A műhelymunkában a Nemzeti Művelődési Intézet Heves megyei és Nógrád megyei Igazgatóságának irodavezetőin, munkatársain túl az alábbi intézmények, színterek vezetői, szakemberei vettek részt: Egri Kulturális és Művészeti Központ, Eger; Integrált Közösségi Szolgáltató Tér Noszvaj (Noszvaj Községi Önkormányzat); Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan; Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, Gyöngyössolymos.

A hírt küldte: Dr. Simándi Szilvia


< Vissza