Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Együttműködés a Dunakanyar Kézilabda Akadémiával

Utolsó módosítás: 2019. november 07.

Az Eszterházy Károly Egyetem novemberi sajtótájékoztatóján sport, tudomány és művészet is szerephez jutott.

A szokások szerint a sajtótájékoztató résztvevőit dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte, aki visszautalt az akkreditációs eljárásra, illetve röviden beszámolt az egyetem Kínába utazó delegációjának munkájáról. Ez utóbbiról elárulta: közös képzésekről, nyári egyetemekről tárgyaltak a kínai intézményekkel.

Egyetemünk egy újabb együttműködési megállapodással lett gazdagabb. A Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) elnöke missziójukról elmondta: nagy hangsúlyt fektetnek a sport mellett az oktatásra is, számukra ezért fontos az az együttműködés, amit egyetemünkkel köthetnek.

Németh András, a DKA szakmai vezetőjeként megerősítette: sportolóik számára teljes életpályamodellt kínálnak. Az együttműködés értelmében az egyetem népszerűsíti hallgatói körében az akadémiát, s ajánlja azt a tehetséges kézilabdázóknak. Az akadémia ugyanígy ajánlja sportolói számára az Eszterházy Károly Egyetemet.

A Magyar Tudomány Ünnepének egyetemi programkínálatát mutatta be dr. Juhász Tibor rektorhelyettes. Megtudhattuk: a nyitó ünnepség november 11-én lesz az Egri Campuson, melyen egyetemi tanárrá kinevezett oktatóink tartanak előadásokat és átadják az ÚNKP-ösztöndíjakat. Az intézmény négy campusán több mint negyven előadással csatlakozik a tudományünnepi programokhoz. A záró rendezvény november 20-án lesz a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson.

Az országban első alkalommal szerveznek tudományos szimpóziumot Pintér Béla drámáiról az Eszterházy Károly Egyetemen november 6-án – erről már dr. Pintér Márta Zsuzsanna, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja tájékoztatta a résztvevőket. A délutáni előadásokat követően Pintér Bélát és Enyedi Évát is vendégül látják.

A Vizuális Művészeti Intézet (VMI) hallgatói november 12-től Ostoroson, a Rédei Miklós Közösségi Házban is bemutathatják munkájukat, s az első alkalmat követően havonta négy új festményt és egy szobrot állíthatnak ki – innen a kiállítássorozat 4+1 A hónap műtárgyai elnevezése – erről Kopasz Tamás, a VMI Képzőművészeti Tanszékének vezetője szólt. A kiállításokat tárlatvezetésekkel, beszélgetésekkel teszik még színesebbé. November 12-én, az ünnepélyes megnyitó alkalmával Dr. Liptai Kálmán rektor és Böjt László Ostoros polgármestere aláírják a kiállítássorozattal kapcsolatos együttműködési megállapodást. A kiállítás szervezésében közreműködtek Kopasz Tamás, tanszékvezető egyetemi docens, Suba Hajnal, művelődésszervező és F. Balogh Erzsébet festőművész. A kiállítás célja az EKE Képzőművészeti Tanszékén készült művek, valamint ezzel kapcsolatosan a magyar kortárs művészeti törekvések bemutatása.

Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza