Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Együttműködési megállapodás az egri tankerülettel

Utolsó módosítás: 2017. június 02.

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete a gyakorlatban évek óta segíti egymást, számos projektben vettek részt közösen. Ezt a meglévő kapcsolatot hivatalosan is megerősítették: június 2-án az egyetemen együttműködési megállapodást írtak alá.

Pedagógus-továbbképzések, konferenciaszervezés, pályázatok, Komplex Alapprogram – számos területen működött már együtt az Eszterházy Károly Egyetem és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületi Központja, segítve egymás munkáját. A meglévő jó kapcsolatot hivatalosan is írásba foglalták: dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora, és Ballagó Zoltán, a KLIK Egri Tankerületi Központjának igazgatója együttműködési megállapodást írt alá. Ballagó Zoltán úgy fogalmazott: komolyan gondolják a felsőoktatás és a köznevelés szerves egységét, ezért is született meg ez a megállapodás.

Az aláírást a Gyógypedagógiai Szakmai Nap sajtótájékoztatóján jelentették be. Ballagó Zoltán a konferencia kapcsán elmondta: Heves megyében az állami fenntartású intézményekben 21 000 gyermek tanul. Hét százalékuk sajátos nevelési igényű, további kilenc százalékuk küzd beilleszkedési, tanulási zavarral, így elmondható, hogy minden hatodik gyermek neveléséhez, oktatásához speciális végzettségű oktatóra van szükség.


A szakemberképzéshez jelentősen hozzájárul az Eszterházy Károly Egyetemen tervezett új szak elindítása: az intézményben elindul a gyógypedagógus-képzés. Dr. Liptai Kálmán rektor úgy fogalmazott: az egyetem feladatának érzi, hogy a pedagógusképzés minél teljesebb legyen az intézményben. Hiány van gyógypedagógusokból, így nagyon fontos lenne az egyetemnek felvállalnia e hiány megszüntetését. A folyamat az akkreditáció előtt tart, a képzés várhatóan 2018 szeptemberében indul.


< Vissza