Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Együttműködési megállapodásokat kötöttek

Utolsó módosítás: 2018. május 11.

Fontos mérföldkövéhez érkezett a Komplex Alapprogram: csütörtökön tankerületi igazgatókkal kötött együttműködési megállapodásokat az Eszterházy Károly Egyetem.

Az aláíráskötések előtt dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora elárulta: a Komplex Alapprogrammal szeretnének újfajta gondolkodást kialakítani a közoktatásban, ezért remélik, hogy a program nagy változást indít el.

Az együttműködési megállapodásokkal még szorosabb kapcsolat alakulhat ki az egyetem és a közoktatási intézmények között - erről Hajnal Gabriella, a Kleblesberg Központ szakmai elnökhelyettese beszélt. Úgy fogalmazott: nem egyszerű a továbbképzésekre ösztönözni a pedagógusokat, ezért a tankerületi igazgatókat arra kérte, győzzék meg őket azok hasznosságáról, hiszen mindez a diákok érdeke.

A projektet annak szakmai vezetője, Révész László mutatta be a meghívottaknak. Elmondta: a Komplex Alapprogram olyan szakaszához érkezett, ahol a tankerületek iskoláival együttműködve már kézzel fogható eredmények várhatóak. Nemcsak továbbképzik a pedagógusokat, hanem széles szolgáltatási portfólióval segítik az iskolákat, így egyebek mellett vezetői tájékoztatókkal, workshopokkal, és szakmai támogató rendszerrel.

A rendezvényt az együttműködési megállapodások aláírásával zárták.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza