Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismét aranyérmes cheerleader csapatunk

Utolsó módosítás: 2020. február 17.

A Valentines Cheer Cup-ot 2020. február 15-én rendezték meg Győrben, melyen az EKE Cheerleaders csapata három kategóriában is nevezett.

Az EKE Cheerleaders a Senior Freestyle Pom Team Large kategóriában már korábban is versenyzett, ahová most egy teljesen új koreográfiával készültek, hogy lenyűgőzzék a zsűrit. Egyetemünk csapatát a Vivace előzte meg, így a dobogó 2. fokára állhattak. Az EKE Cheerleaders csapatkapitánya, Zaja Barbara elmondta: idén először indultak Senior Coed Cheer Team-ben, ahol cheerleading emeléseket és talajakrobatikát mutattak be.

– Megtettük a tőlünk telhető legtöbbet. Hatalmas adrenalint éreztünk a szőnyegen és minden erőnket beleadtuk, hogy minél jobban teljesítsünk. A nap végén aranyérem került a nyakunkba – osztotta meg velünk sikerüket a csapatkapitány. Senior Freestyle Pom Double kategóriában is először mérették meg magukat. Szoó Regina Krisztina és Berta Alexandra Noémi páros produkcióval is készült, és 2. helyezést értek el a versenyen.

– Két különdíjat is bezsebeltünk, hiszen a legidősebb versenyzőnek járó kitüntetést csapattagunk: Jónás Ádám kapta, valamint a versenyen legtöbb pontot kapott edzői díjat is a csapatunkat is edző DreamTeam Cheerleaders edzői kapták. A versenyt már nagyon vártuk, készültünk rá: új koreográfiákkal, új ruhával. Az egész nap szenzációsan telt, nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk és beszélgettünk. A félévben még három versenyen méretteti meg magát csapatunk: az ELTE Spring Open-en, a Cheer MEFOB-on és a Cheerstars Cheerleading Magyar Bajnokságon. Az edzéseket folytatjuk, nincs lazsálás, és törekedni fogunk arra, hogy hibáinkat kijavítva tudjunk még jobban teljesíteni az előttünk álló megmérettetéseken – hangsúlyozta Zaja Barbara.

A koreográfiákat csapattársuk, Szoó Regina, valamint a DreamTeam Cheerleaders edzői: Kiss Balázs és Kiss Szilvia álmodta és valósította meg a csapattal. Eredményeivel a csapat kvalifikálta magát a júliusi, veronai Cheerleading Európa Bajnokságra.

– Idén mindenképp szeretnénk eljutni a bajnokságra, és megmérettetni magunkat ilyen magas szintű versenyen is, így mindent meg fogunk tenni, hogy az egyetemet és az országot képviselhessük – árulta el céljaikat a csapatkapitány.

Fotók: Huszár Márk


< Vissza