Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

EKF-ES HALLGATÓ A G200 YOUTH FORUMon

Utolsó módosítás: 2015. május 19.

Az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Iskola elsőéves hallgatója, Fegyverneki Gergő képviselte intézményünket és egyben Magyarországot is a németországi Garmisch-Partenkirchen-ben megrendezett G8 és G20 csúcstalálkozón, valamint a G200 Youth Forum 2015 elnevezésű konferencián április 29. és május 3. között.

A nagyszabású rendezvényen a világ 193 országából érkeztek fiatal akadémikusok, parlamenti képviselők és hallgatók, hogy ismertessék kutatási témájukat és hozzászóljanak olyan nagy globális kérdésekhez, mint például gazdaság és pénzügy, emberi jogok, szociális kérdések, fiatalság és oktatás.
Főiskolánk hallgatója részt vett a What Lessons Should G20 Countries Learn From Developing Countries? nevű kerekasztal-beszélgetésen, ahol argentin, cseh, ausztrál, egyiptomi, kínai, szaúdi és dél-afrikai résztvevőkkel együtt gondolkoztak az oktatás kérdéseiről.

Ezenkívül Fegyverneki Gergő a konferencián társelnökként és előadóként részt vett a New Approaches in Education nevű szekcióban, ahol Digital Culturally Responsive Pedagogy – New Challenges in Education című előadásban az információs társadalom kihívásairól, a digitáliskultúra-azonos pedagógiáról és a EKF gyakorlóiskolájában folyó tabletes oktatási kísérletekről számolt be, ezzel is öregbítve intézményünk jó hírnevet és nemzetközi elismertségét.
Valamennyi elhangzott előadásról jelentés készült, amelyet a szervezőbizottság eljuttat a különböző országok kormányainak és egyetemeinek, hogy a prezentációk alapján újragondolhassák stratégiáikat.

Hír és fotók: Lakatos Lilla, külügyi referens (EKF Nemzetközi Kapcsolatok Központja - Mobilitás Iroda)


< Vissza