Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elballagtak a végzősök

Utolsó módosítás: 2017. május 20.

Öt gimnáziumi osztály búcsúzott el az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájától. A ballagáson elismerésben részesültek azok, akik tudásukkal, tehetségükkel, szorgalmukkal tovább gyarapították az iskolai büszkeséglistát.

Bár már napok, hetek óta tartott a 12. osztályosok búcsúzása, a hivatalos ceremónia, a ballagás zárta le a végzősök gimnáziumi tanulmányainak emlékezetes napjait. Az utolsó osztályfőnöki óra nosztalgiája, az útravaló gondolatok bölcsessége, a ragaszkodó ölelések melegsége, az érettségi izgalmának hullámai, az orgona édes illata járta át a folyosókat. Most csak a végzősökről szólt az iskola, most csak értük szólt a csengő.

Az ittmaradók biztató szavai, a búcsúzók visszaemlékezési, és az iskolai vezetés előremutató gondolatait követően idén is elismerésben részesültek azok, akik tudásukkal, tehetségükkel, szorgalmukkal tovább gyarapították az iskolai büszkeséglistát.

Idén átadtak egy új kitüntetést is: a „SPE FUTURI – A JÖVŐ ÍGÉRETE DÍJ"-at magánszemélyként Sándor József, az intézmény igazgatója alapította. Az elismerést évente egy alkalommal azok a végzős gimnáziumi tanulók kaphatják meg, akik tanulmányaikat minden évfolyamon kitűnő eredménnyel zárják, továbbá közösségi, művészeti tevékenységük is példaként szolgál a tanulóifjúság számára. Az elismerés a Dr. Mátyás Ferencné Hrk Mária művésztanár által tervezett díszoklevél, valamint egy arany vagy ezüst pecsétgyűrű, melyen az iskola logója látható. A díjazottak fényképét, nevének, a díjazás dátumának, valamint rövid laudációjával az iskola „Spe Futuri" emlékfalán, és az iskola honlapján helyezik el.

Az intézmény történetében elsőként Rácz Dorottya 12.E osztályos tanuló érdemelte ki ezt a rangos elismerést és vehette át annak Arany fokozatát, aki 13 éven keresztül kiváló tanulmányi eredményt ért el, kiemelkedő közösségi munkájával, és az AMI berkeiben elért Európa-bajnoki eredményeivel öregbítette az iskola hírnevét.

További díjazottak:
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájáért Emlékérem ARANY fokozat:
Snakóczki Réka 12.D
Rácz Dorottya 12.E
Víg Orsolya 12.A
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájáért Emlékérem EZÜST fokozat:
Kispál Klaudia Margit 12.D
Tóth Veronika 12.E

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskola kiváló sportolója:
Sebők Klaudia 12.B

Művészeti Nevelésért és Tevékenységért Alapítvány díjazottjai:
Irodalmi kategória:
1. díj Princz Andrea Judit 12.B
2. díj Fekete Júlia Sára 12.C
Zenei kategória
1. díj Nagy Dorottya 12.A
Képzőművészeti kategória:
2. díj Deme Alexandra 12.A
3. díj Kalmár Szilvia 12.A

Nevelőtestületi dicséretek:
1. Kiss Csenge Anna 12.A
2. Lóczi Anilla 12.A
3. Bálint Kristóf 12.C
4. Baksa Dorina 12.C
5. Snakóczki Réka 12.D
6. Kispál Klaudia Margit 12.D
7. Rácz Dorottya 12.E
8. Szoboszlay Szabolcs Bálint 12.E
9. Nagy Dániel Zoltán 12.E
10. Bartha Márk 12.E

DÖK díjak:
Tóth Mártonnak, 12.A
Török Fatime, 12.E
Vincze Dóra 12.E
Fekete Júlia Sára 12.C
Kispál Klaudia 12.D


< Vissza