Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elégedettek a magyar fiatalok munkájával

Utolsó módosítás: 2018. február 28.

A Camp Leaders-ről és a Resort Leaders-ről tartottak tájékoztatót a hét elején az Eszterházy Károly Egyetemen. Az előadáson kiderült, milyen élményekkel lehet gazdagabb az, aki belevág a külföldi kalandba.

Lakatos Tamás, a Camp Leaders Hungary Kft. programkoordinátora tájékoztatta az érdeklődőket a hétfő délutáni előadáson a számukra is elérhető program lehetőségeiről. Elárulta, ő négy évvel ezelőtt találkozott a programmal és négy évvel ezelőtt lett, ahogy ő fogalmazott a Camp Leaders család tagja.
Tamás mind a négy kint töltött nyarát gyermekfelügyelettel töltötte, s az élményei arra ösztönzik, hogy minél több egyetemistával megismertesse ezt az érzést, élményt. Az általa választott program mellett működik még kisegítő személyzeti munkakör is.


Gyermekfelügyelőként konkrétan a gyermekekkel foglalkozhatnak a magyar hallgatók, s ehhez erős angol nyelvtudás szükséges azért is, hogy tudjanak foglalkozni a táborozókkal. Tamás jó tapasztalatai szerint egyre több magyar és Közép-Európából jelentkező fiatalt vesznek fel az amerikai táborok, annak köszönhetően, hogy úgy látják, a magyarok jól dolgoznak, jól beszélik az angol nyelvet, nem utolsó sorban pedig jól bánnak a gyermekekkel.
A Camp Leaders-en keresztül tavaly ezerkétszáz hallgató utazhatott Amerikába, nyolcvan százalékuk kisegítő személyzeti munkában vett részt. Szállodában és táborokban is dolgozhatnak, akik ezt a munkakört választják. Konyhában, karbantartóként, takarítóként, mosodában, lovardában, de akár az irodában is vállalhatnak munkát ezek a fiatalok. Ehhez alapszintű nyelvtudás szükséges és aktív hallgatói jogviszony, cserébe Tamás szerint nagy ajándék, hogy értékes barátságok születhetnek a külföldi fiatalokkal. Vízum interjún is részt kell vennie a munkát megpályázó hallgatóknak tavasszal.


Az amerikai utazás, a multikulturális környezet már önmagában is hatalmas élmény. Lakatos Tamás nem titkolta, hogy kemény munkát végez a kisegítő személyzet, ugyanakkor mindezt kellemes, baráti környezetben tehetik, fejlődhet az angoltudásuk, s valószínűleg sokkal nyitottabbak lesznek. Utóbb említett program tíz hetes, s ezerkétszáz dollárt kapnak érte a hallgatók. Gyermekfelügyelőként kilenc hétre nyolc-kilencszáz dollár a fiatalok minimum juttatása. A program költség oldala a hallgatók részéről négyszázhúsz vagy négyszáz eurós repülőjegy hozzájárulás, mely fedezi oda és vissza a repülőutat minden illetékkel, a biztosítást kilencven napra, a vízumügyintézés- és a papírok díját, az utazást, szállást és az étkezést. Ezen felül az amerikai vízumdíj százhatvan dollár.
Lakatos Tamás elmondta: az Eszterházy Károly Egyetemről is egyre több hallgató él a külföldi munka lehetőségével.

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Lazányi Gergely


< Vissza