Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elhunyt Forgó Péter

Utolsó módosítás: 2020. május 27.

Fájó szívvel búcsúzunk szeretett és tisztelt kollégánktól, Dr. Forgó Péter főiskolai tanártól, az Élelmiszertudományi Intézet és TTK elismert kutatójától, oktatójától. Életének 53. évében tragikus hirtelenséggel hunyt el május 22-én.

Dr. Forgó Péter Debrecenben szerzett diplomát, majd pedig St. Louise-ban, a Missouri Egyetemen (USA) szerezte doktori címét. Az NMR spektroszkópia szakemberei közé tartozott. Kutatási érdeklődése az élelmiszeranalitikai problémák felé fordult. Több ezer hivatkozása volt, rendkívül aktív publikációs tevékenységet folytatott.

A megírt nagydoktori értekezés benyújtására készült. Analitika, műszeres analitika, alkalmazott kémia, bioorganikus kémia, analitikai kémia, radiokémia, szerkezetvizsgálati módszerek tantárgyak oktatásában vett részt biológia, kémia, szőlész-borász szakokon és kémia, biológia tanár szakokon.

Barátai és kollégái szeretettel és nagy tisztelettel emlékeznek tiszta lelkére, éles eszére, gondoskodó oktatói tevékenységére, értékes kutatásaira.

Nyugodjon békében, szívünkben őrizzük mindörökké!


< Vissza