Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elhunyt Hekeli Sándor

Utolsó módosítás: 2020. november 09.

Hetvenkét éves korában elhunyt Hekeli Sándor, a Heves megyei újságírás elismert alakja, intézményünk korábbi oktatója, a Líceum Kiadó egykori vezetője.

Hekeli Sándor Balatonendréden született, a gimnáziumot Siófokon végezte, majd Egerbe került az akkori Ho Si Minh Tanárképző Főiskolára. Magyar-történelem szakos tanári diplomát szerzett, már első évesen szerkesztette a kollégiumi rádiót, később Fórum című diákújságot. Pályáját a Népújságnál kezdte, a 80-as évek közepétől a Heves Megyei Lapkiadó Vállalat igazgatója, majd 1987-89 között az MTI megyei tudósítója volt. Közvetlenül a rendszerváltás előtt alapította barátaival az Egri Újság című lapot, amelynek főszerkesztője volt. A Népszabadság Zrt. irodavezetője 1992-től, a Heves Megyei Nap alapító-főszerkesztője.

Az évezred végén a Koktél üzleti magazin főszerkesztője volt. Visszatért eredeti végzettségéhez és alma materéhez is: az Eszterházy Károly Főiskola kommunikáció tanszékén oktatta a hallgatókat, és a Líceum kiadót is vezette. Kiváló szemináriumokat tartott egyebek között marketing, reklám és hirdetés témakörben, a sajtó minden területéről szívesen osztotta meg gondolatait, tapasztalatait.

Több könyvet írt, egri közéleti személyiségekről interjúkötete Ezredforduló – Arcok, sorsok címen jelent meg, illetve Egerbakta, Istenmezeje helytörténetét dolgozta fel. Eger hírességéről, Kopcsik Lajosról A cukrász címmel készített képekkel illusztrált albumot. A helyi civil életben aktívan vett részt, az Egri Szív Egyesület titkáraként, illetve a jótékonysági tevékenységet folytató Kiwanis Klub egri elnökeként dolgozott. Munkásságát 2005-ben az egri önkormányzat sajtó-és publicisztikai nívódíj kitüntetéssel ismerte el.

Élete legvégéig újságíró maradt, a nemrég megjelent Kincses Kalendáriumban olvashatók utolsó riportjai. Feleségével, Máriával idén nyáron ünnepelték gyermekei, Balázs és Gábor, valamint unokái, Dóra, Gergő és Ádám társaságában az 50. házassági évfordulójukat. Koronavírus okozta megbetegedésben halt meg november 7-én.

 


 Emlékét megőrizzük!


 


< Vissza