Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elindult a Digitális Műhelykonferencia

Utolsó módosítás: 2017. május 09.

Az Eszterházy Károly Egyetem digitális témában érintett kutatócsoportjai, központja, intézetei és doktori alprogramja szakmai párbeszédet tartott a közös jövőt szem előtt tartva. A műhelykonferencia-sorozatot félévente, minden tavasszal és ősszel megrendezik.

A Digitális Módszertani és Tartalomfejlesztési Központ, a Médiainformatika Intézet, az EKE-OFI Digitális Pedagógiai Központ, a Neveléstudományi Doktori Iskola Digitális Pedagógia Alprogram és az NTDI Oktatástervezés kutatócsoport, illetve a Komplex Alapprogram Digitális Iskolafejlesztő Program képviselői május 8-án tartották meg az első konferenciájukat a Líceumban. A témák között szerepelt az aktuális oktatási, kutatási, fejlesztés feladatok és projektek ismertetése, a digitális tartalomfejlesztés előtt álló szakmai kihívások, a digitális tartalomszerkesztés folyamatának elmélete és gyakorlata, a pedagógusok digitális továbbképzése, az okostankönyvek kísérleti fejlesztése, valamint szó esett az oktatástervezésben és kísérleti tartalomfejlesztésben folyó kutatásokról is.

A résztvevők a szakmai nap végére felvázolták az intézményen belüli további együttműködési lehetőségiket. A képzésfejlesztéssel, újabb kutatásokkal, illetve a szakmai párbeszéd további folytatásával kapcsolatos ötletek alapján kijelenthetjük, hogy a digitális témában érintett szervezeti egységeink hálózatba szerveződve, egymás munkáját figyelve és támogatva dolgoznak tovább. A II. Digitális Műhelykonferenciára várhatóan októberben kerül majd sor.

Fotó: Szántó György


< Vissza