Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elismerések a Magyar Sport Napja alkalmából

Utolsó módosítás: 2018. május 10.

A Magyar Sport Napja alkalmából díjakat adományozott az Emberi Erőforrások Minisztere, melyeket dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár adott át.

A díjak presztízsét emelte, hogy az átadó ünnepség a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében történt és számos olimpiai és világbajnok, országos sportszövetség elnök és szövetségi kapitány tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt. Az Eszterházy Károly Egyetemet Bognár József, a Sporttudományi Intézet vezetője képviselte.
A díjazott 15 sportember között van Kristonné Dr. Bakos Magdolna Professor emerita, a Sporttudományi Intézet főiskolai tanára, aki a sport területén végzett kiemelkedő oktatói és tudományos tevékenysége elismeréseként vehetett át Kemény Ferenc-Díjat.

Az ünnepség része volt a 2017/18-as tanév második félévi Magyar Sportcsillag Ösztöndíjak átadása is, mely során 18 sportág összesen 96 sportolója, köztük három parasportoló részesült az ösztöndíjban. Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói közül ebben a szemeszterben négyen részesülnek Magyar Sportcsillag Ösztöndíjban: Kotsis Edina Brigitta (Taekwondo, Testnevelő-edző alapszak), Balaska Márk (Kajak-kenu, Sport- és rekreációszervezés alapszak), Korisánszky Dávid György (Kajak-kenu, Testnevelő-edző alapszak) és Gangl Edina (Vízilabda, Rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszak).

A kitüntetéshez és az ösztöndíjakhoz szívből gratulálunk, további sikeres oktatói-nevelői és sportpályafutást kívánunk!


< Vissza