Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elővigyázatosság, tájékozódás

Utolsó módosítás: 2020. március 30.

Az Eszterházy Károly Egyetem koronavírus elleni védekezéséről, az ezzel járó intézkedésekről Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, rektori jogkörben eljáró rektorhelyettes adott interjút.

– Szerdán videókonferencián tájékoztatott bennünket a fenntartó a várható intézkedésekről. A 40/2020-as kormányrendelet alapján hoztuk meg azokat a döntéseket, melyek mától érvénybe léptek. Ez azt jelenti, hogy a csütörtöki és a pénteki napra tanítási szünetet rendeltünk el, illetve a jövő hétre előre hoztuk a tavaszi szünet időpontját az áprilisi időpontról. A közel tíz nap elegendő lesz arra, hogy felkészüljünk azokra a feladatokra, melyek ezen túlmenően várnak ránk, hiszen március 23-tól az egyetemi oktatás távoktatás formájában folytatódik. Ennek a feltételeit meg kell teremtenünk. Bizonyos kurzusok már eddig is távoktatás vagy e-learning formájában zajlottak, ám ezúttal az összes szemináriumot ilyen formában kell megvalósítanunk – nyilatkozta Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektori jogkörben eljáró rektorhelyettes.

Hangsúlyozta: a kollégiumi hallgatóknak legkésőbb március 13-ig ki kell költözniük az intézmény kollégiumaiból. A külföldi hallgatók - akik februárban, a félév kezdetén már két hétig elkülönítetten laktak - a kollégiumban maradhatnak. A rektori jogkörben eljáró rektorhelyettes azonban kiemelte, hogy aki a hazautazást választja a külföldi hallgatók közül, annak számolnia kell azzal, hogy nem tud visszautazni.

– Elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen előfordulhat, hogy az oktatóink jártak akár olyan külföldi országban, melyek még nem veszélyeztetettek, de már vannak fertőzött emberek. Minden olyan dolgozónktól, aki külföldön járt, azt kérjük, hogy maradjon otthon legalább két hétig, de inkább huszonegy napig – tolmácsolta az intézmény kérését Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona.

A rektori jogkörben eljáró rektorhelyettes elmondta: az Eszterházy Károly Egyetem Hírlevél, Rendkívüli Hírlevél, valamint az uni-eszterhazy.hu oldalon felugró ablak formájában is tájékoztatja az egyetem polgárait a rendkívüli rendelkezésekről, rektori utasításokról, a legfrissebb információkról.

– Egyetemünkön már a múlt héten megalakult a Járványügyi Munkabizottság. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a fenntartóval, figyeljük a rendelkezéseket, az országos híreket, melyekre azonnal reagálunk. Kérjük oktatóinkat, munkatársainkat és hallgatóinkat, hogy folyamatosan figyeljék a már említett oldalt és felületeket. Hallgatóinkat a Neptun-rendszerben és SMS formájában is értesítjük a változásokról – emelte ki Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona.


< Vissza