Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Emberközpontú tudományközvetítés

Utolsó módosítás: 2017. november 24.

A Magyar Tudomány Ünnepe országos rendezvénysorozat részeként az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógusképző Központja „Emberközpontú tudományközvetítés" – új módszerek a közoktatásban és a felsőoktatásban" címmel tudományos ülést rendezett 2017. november 21-én.

A plenáris előadásokon a pedagógus továbbképzés fejlesztési lehetőségeiről, az Élménysuliról (projektbemutató), a DFHT tartalmáról és módszereiről, a köznevelés digitális átállásának kihívásairól, az IKSZ (Iskolai Közösségi Szolgálat) fenntarthatóság és minőség dilemmája a köznevelésben, valamint a globális felelősségvállalásra nevelés a magyar iskolákban: keretek, lehetőségek és kihívások témákban hallhattak színvonalas előadásokat a szakmai napra látogató érdeklődők.

Egyes diszciplínákhoz kapcsolódva jó gyakorlatok bemutatására is sor került az alábbi témákban:

- terepi ismeretterjesztő játékok a geoturizmusból,
- zene a nyelvórákon – példák a tanárszakos hallgatók óráiról,
- tankockák használata a természettudományos tantárgyi tartalmak tanításában.

A szakmai nap délutáni részében egy szimpóziumra (Mika János: Az égbolt és a légkör oktatási kihívásai), valamint két workshopra (Benda József: A tudományközvetítés, emberformálás csoportdinamikai meghatározottsága; Novák Károly: Tankockák használata a tanórákon) is sor került.

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza