Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Emberség, pedagógia, módszertan

Utolsó módosítás: 2020. március 25.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája is túl van az első digitális munkarendű héten.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának pedagógusai jelesre vizsgáztak emberségből, pedagógiából és módszertanból egyaránt - véli Légrádiné Kőházi Timea intézményvezető. Iskolánk informatikus kollégáinak közreműködésével, a veszélyhelyzet kinyilvánítása előtt egy munkacsoport jött létre, akik feltérképezték, megismerték, illetve tesztelték azokat az online felületeket, melyek segítségével folytatódhat az oktatás.

A koronavírus magyarországi terjedése miatt március 16-án bezártak az általános- és középiskolák is. Kevesebb mint 48 órája volt a kollégáknak, hogy átálljanak a digitális munkarendre, melynek gyakorlatát az első, próbahetet követően – a korábban készült segédanyagoknak és az oktatásnak köszönhetően - már mindenki elsajátította.

A kollégák a lehető legváltozatosabb alkalmazásokat használva, folyamatos kapcsolatban vannak diákjainkkal, akik úgy tűnik, könnyedén vették az átállást, köszönhetően annak a szülői támogatásnak, ami nélkül ez a rendszer nem működne. Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, hogy türelemmel, a pedagógusok munkáját maximálisan támogatva segítik gyermekeiket a mindennapi tudáselsajátításban. A tanulóink pedig hihetetlen aktivitással, szorgalommal és igyekezettel oldják meg a feladatokat.

Az intézményvezető hangsúlyozta: viszonylag könnyebb helyzetben vagyunk gyakorlóiskolaként, mert a kollégáink eddig is a legkorszerűbb módszerekkel, a legújabb programok segítségével oktattak. Ebben a mindenki számára új helyzetben viszont az iskola közössége az eddigieknél is jobban összefogott és többféle platformon segíti egymást: egy közös helpdesk felületen keresztül, valamint szakmai munkacsoportokban tanácsokat adnak, segítik azokat, akik elakadtak az online világban és számtalan, a digitális oktatást segítő ötlet cserél gazdát.

Az idei érettségivel kapcsolatban a kormányzat döntésének megfelelően kell eljárni. A kollégák azonban a továbbiakban is mindent megtesznek azért, hogy a végzős középiskolásaink sikeres vizsgát tehessenek minden tantárgyból. Egyszóval: KÖSZÖNET mindenkinek!

Írta: Valkóné Révai Renáta
Fotó: Szántó György


< Vissza