Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Erőszak az irodalomban

Utolsó módosítás: 2019. május 10.

Erőszak az irodalomban: ezzel a tematikával szervezett konferenciát a Fiatal Írók Szövetsége az Eszterházy Károly Egyetemen Irodalomtudományi Tanszékével közösen.

A kétnapos konferencia előtt – május 8-án – workshopot is szerveztek az egyetemen Erőszak az irodalomban témában: az egyetem oktatói és hallgatói járták körül annak irodalmi megjelenéseit.

A május 9-10-ei konferencián a meghívottakat dr. Pintér Márta Zsuzsanna, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja köszöntötte, s röviden felvázolta, milyen új és izgalmas kezdeményezések indultak az utóbbi időben az Eszterházy Károly Egyetemen. Hozzátette: szeretné, ha ebből a vendégek is kapnának ízelítőt, s így továbbvinnék az egyetem jóhírét.

A konferenciára számos magyarországi felsőoktatási intézményből érkeztek előadók. Az előadások sorát május 9-én dr. Szirák Péter, a Debreceni Egyetem oktatója nyitotta Erőszakról, erőszakkal? Téma, beszédmód és példaérték Esterházynál című előadásával. Tanulmányában a Termelési-regényben vizsgálta az erőszak megjelenéseit.

A konferencia a mai napon folytatódik, programját az alábbi linken találja.

Fotó: Szántó György


< Vissza