Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Értékelés a Nemzetközi Hétről

Utolsó módosítás: 2018. május 16.

A Nemzetközi Hét előadásai az idén a prezentáció, önprezentáció témakörre fókuszáltak. A nyitónapon a díszteremben teltházas közönséggel zajlott Rachel Appleby előadása, melynek címe: The Confidence to Stand up and Talk volt. Ezt követően Dr. John Rury, egyetemünk Fulbright professzora és Dr. Aida Alaka prezentációját hallgattuk meg az említett témakörben.

A hét során még több más érdekes és gondolatébresztő beszélgetés részesei voltunk a prezentáció témakörében például egyetemünk kulturális munkatársa Lindsey Cuen is előadott a Dinamikus prezentáció címmel.

A Nemzetközi Héten több mint 25 partnerintézményünkből érkeztek vendégek, akiknek lehetőségük volt saját egyetemüket, nemzetköziesítési törekvéseiket is bemutatni. Hasznos beszélgetések zajlottak többek között intézményünk és a kínai, indonéz, kazah, német, török, ukrán és lengyel partnerintézmények képviselőivel.
A szakmai programokat kulturális programok egészítették ki, melyek közül kiemelkedett a nyitóest, amelyen egyetemünk hallgatói adtak színes, élvezetes műsort, valamint a szerdai nap, amikor a Gyöngyösi Campuson ismerkedtek a vendégek az ott folyó munkával, külföldi hallgatókkal, és részt vettek egy izgalmas tréningen Réthy István, munkatársunk vezetésével.

A Nemzetközi Hét során meghosszabbításra került a Fulbright Bizottság és az EKE között meglévő szerződés is, amelynek keretében lehetőségünk van oktatókat fogadni az USA-ból, illetve oktatóink is utazhatnak Fulbright ösztöndíjjal az amerikai földrészre.
A záróülésen kapott visszajelzések is megerősítettek bennünket abban, hogy igen sikeres hetet zártunk. Remek alkalom volt a hét arra, hogy megerősítsük meglévő nemzetközi kapcsolatainkat, és újakat is építsünk, és mindez jó hangulatban, kellemes légkörben zajlott.

A rendezvény az EFOP-3.4.3-16-2016-00010 sz. „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" c. projekt keretében valósult meg.

Beszámoló: Taylerné Tóth Katalin főszervező, a Nemzetközi Kapcsolatok Központ vezetője

Fotók: Szántó György


< Vissza