Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Érthető és elgondolkoztató komédia

Utolsó módosítás: 2018. május 14.

A Szuszogó Színház idei premierjét követően Vígh Szilvia, a darab játékmestere értékelte az előadást, Tóth Márk, a Körmagyar dolgozatok egyik szereplője pedig az általa megformált karakterekről árult el néhány érdekességet.

Erős darab lett a Körmagyar dolgozatok, nem véletlenül: a rengetek próbának köszönhetően már a premier előtt beért az előadás, a szereplők már otthonosan mozogtak a színpadon, a szerepeikben - erről Vígh Szilvia játékmester mesélt. Elárulta: a felkészültségnek köszönhetően már az apróságokra is több figyelmet tudtak szentelni: a dinamikára, arra, hogy a fiatalok végig szerepeikben maradjanak, s ne zökkenjenek ki.

A premierre meg is telt az előadás helyszíne, s a visszajelzések alapján nem csak a szereplők szívéhez került közel a történet, a karakterek, a mondanivaló. Érthető és elgondolkodtató, humoros: ezekkel a jelzőkkel illették a nézők a darabot a premiert követően. Ezt Szilvia pozitívan értékelte, hiszen ezek a jegyek évről-évre visszatérnek a Szuszogó eladásaiban.

Tóth Márk helyzete speciális volt, hiszen két szerepet játszott a Körmagyar dolgozatokban, ami elmondása szerint nem volt egyszerű, főképp, hogy Kocsornyik Feri és Tom Révész két teljesen különböző alakok. A premiert követően úgy látja, sikerült a két karaktert különválasztva megformálnia magában. Az első szereplőt, Ferit egy sikeres és szabad férfiként formálta meg, egy olyan jellem, aki bármit megtehet. Tom Révész ellenben hiába milliomos, egy rendkívül szerény, visszafogott ember a Márk által megformált szerepben. A Körmagyar dolgozatok különlegessége viszont, mint azt Márktól megtudhattuk, hogy nem minden az elvárásaink szerint alakul.

A darabról korábban itt írtunk.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza