Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Est a nemzetközi ételek jegyében

Utolsó módosítás: 2019. október 17.

Ismét elérkezett a több mint tíz éve indult, és azóta az Eszterházy Károly Egyetemen népszerű hagyománnyá vált Global Cooking Night.

Az est középpontjában ezúttal is az ERASMUS programmal itt tanuló külföldi hallgatók által bemutatott tradicionális nemzeti ételek álltak, melyeket nagy gonddal készítettek el, hogy kis betekintést kapjunk hazájuk kulturájába.

A programot, melynek az Agria TISZK adott otthont, a tanulók egy kis kórusa nyitotta egy kedves magyar népdallal, majd a szervező csapat, az ESN Eszterházy társelnökei: Vermeki Viktória és Hajdu Bence köszöntötték a megjelent hallgatókat.

Mind a 14 képviselt ország bemutatta az általuk készített ételeket, amiket ezt követően az oktatókból álló zsűri, és persze a vendégek is megkósolhattak.

Az amerikaiak jellegzetes reggelijüket, a juharszirupos palacsintát hozták, a törökök többek között a ropogós süteményüket a bureket, a kínaiak pedig garnélarákot és csirkét készítettek.

Az Egyesült Királyságból krémes, lekváros falatkákkal, Dél-Afrikából a zöldséges chakalakával, Pakisztánból fűszeresebb ételekkel ismerkedhettünk meg.

A külföldi és a magyar hallgatók zenés előadásokkal is készültek, így meghallgathattunk egy török, egy ukrán, egy kazah és egy angol dalt is, melyek tökéletesen érzékeltették a kultúrák találkozását.

 

Írta: Géczi Katalin
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza