Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Eszterházy Károly Egyetem: a lehetőségek intézménye

Utolsó módosítás: 2019. december 03.

Az Egri Campus nyílt napjára december 3-án közel hatszáz érdeklődő látogatott el.

A nyílt nap felvételi tájékoztató előadásokkal indult, amit a Líceum Dísztermében, kivetítve pedig az épület további termeiben is meghallgathattak a diákok és szüleik.

A Díszteremben dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorhelyettes köszöntötte a résztvevőket. Szólt nekik az Eszterházy-érzésről, az egyetem múltjáról, a hallgatói támogatórendszerről, a pedagógusképzés megújításáról. Hangsúlyozta: nagy öröm az intézmény számára, hogy ilyen szép számban vannak jelen nyílt napunkon, s azt kívánta, mindenkinek sikerüljön közelebbről is megismerkednie a vágyott szakokkal. Végül reményét fejezte ki, hogy az érdeklődők szeptemberben már eszterházysként térnek vissza a campusra.

Mi a jelentkezés menete? Mi a jelentkezés és a hitelesítés határideje? Hogyan változnak a felvételi követelmények? Ezekre a kérdésekre tudhatta meg a választ az, aki részt vett Pethő Judit, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztályának főosztályvezetőjének tájékoztatóján.

Megtudhatták például, hogy az első legfontosabb határidő február 15-e, eddig adhatják le ugyanis jelentkezésüket a felvi.hu E-felvételijében. A második legfontosabb pedig a hitelesítés határideje: február 20-a.

December 19-én jelenik meg az a felvételi tájékoztató, melyben részletesen ismertetik a felvételi eljárást, valamint a választható szakokat is. A megjelenéssel egyidőben az E-felvételi is megnyílik, és aki már döntött, le is adhatja jelentkezését. Pethő Judit úgy fogalmazott: megfelelő tájékozódást követően a jelentkezés néhány perc alatt elvégezhető.

Az aktuális felvételi eljárásban nem változik a felvételi menete, a pontszámítás és a jogszabályi minimum pontszámok sem. Pethő Judit a pontszámítás pontos menetéről is tájékoztatta a felvételi előtt álló fiatalokat. Felvételi követelmény lesz viszont egy emeltszintű érettségi alap és osztatlan képzésnél, és a meghatározott kiemelt szakokon változik majd a jogszabályi minimum pontszám is. Az emeltszintű érettségiről és a pontszámításról a felvi.hu oldalon olvashatóak a bemutatón elhangzott fontos változások.

A felvételi tájékoztatót követően Sütő Gergő és Juhász Kristóf, az egyetem munkatársai adtak ízelítőt a résztvevőknek az Eszterházy-érzésből. A központi tájékoztatókat követően a Díszterem előtti aulában campusaink, a Pedagógusképző Központ, és valamennyi öntevékeny kör várta az érdeklődőket, akik kollégiumainkról is tájékozódhattak. A Líceum termeiben a szaktájékoztatók közül a diákok érdeklődési köreik szerint választhattak.

Aki lemaradt az Egri Campus nyílt napjáról, ellátogathat hozzánk január 21-én. Campusaink további nyílt napjairól alábbi oldalunkon olvashat.

A nyílt napunkon készült fotókat megtalálja az egyetem Facebook-oldalán.

 

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza