Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Heti összefoglaló a Líceum TV műsorán

Utolsó módosítás: 2017. június 21.

Ünnepi Könyvhét, kollégiumi férőhelyek, VMI diplomakiállítása – többek között ezekkel a témákkal várja nézőit a Líceum TV magazinműsora, a Körkép.

1. 88. Ünnepi Könyvhét – színes programok várták az egrieket
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtára és a Főegyházmegyei Könyvtár együtt szervezte az idei Ünnepi Könyvhét programjait Egerben. A rendezvényt Varró Dániel költő nyitotta meg, aki elmondta: legújabb kötetében, a Mi lett hova? című könyvben a felnőttek számára írt verseket. A Könyvhéten többek között könyvbemutatók, dedikálások, interaktív játékok várták az érdeklődőket.

2. Kollégiumi körkép – mi vár majd a hallgatókra?
A műsorban Lakatos Márk, a Károly Róbert Campus kollégiumi igazgatója kiemelte: a négy campuson összesen hét kollégium várja a hallgatókat, közel 1700 férőhellyel. Az Egyetem leendő másod-, harmad-, ill. negyedéves hallgatók esetében már lezárultak a kollégiumi pályázatok, a gólyák majd július végén, augusztus elején jelentkezhetnek a férőhelyekre. Elhangzott többek között az is: az egri campus kollégiumaiban túljelentkezés van, több mint kétszáz hallgató pályázatát kellett férőhely hiányában elutasítani.

3. Csillagos égboltpark – elismerés a Bükki Nemzeti Parknak
A Nemzetközi Sötétégbolt Szövetség a Zselic és a Hortobágy után harmadikként a Bükki Nemzeti Parknak ítélte a csillagoségbolt-park címet. A szövetség többek között az égitestek láthatóságát, a fényszennyezés mértékét értékelte. A BNPI anyagát a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület nyújtotta be.

4. GYKER-rendszer - a külső szakmai gyakorlatok adminisztrációja

A szakmai gyakorlati helyeket értékelő rendszerről adtak tájékoztatást a műsor vendégei. Jordán Dániel, a Kutatáshasznosítási Iroda vezetője arról számolt be, hogy ez a rendszer nemcsak a hallgatóknak, hanem az oktatóknak is segít, hiszen adminisztrációs terhet vesz le a vállukról. A regisztráció, majd a gyakorlat megkezdése után munkanaplót készít a hallgató, az oktatónak pedig teljesítési igazolást kell kiállítania. Elhangzott az is: folyamatosan dolgoznak a rendszer megújításán.

5. Véradás – családbarát donornapot tartottak az egri bevásárlóközpontban
Több mint 130-an jelentkeztek véradásra a Média Eger donornapján. A szervezők érdekes programokkal is készültek, többek között kisállat-bemutató és vércukorszintmérés is várta azokat, akik részt vettek az egri bevásárlóközpontban tartott programon. A Média Eger Kft. már tizennégy éve szervezi meg donornapját.

6. Egri Érsekkerti Nyári Játékok – kihirdették a Pinceszínház nyári programját
Hetedik alkalommal rendezik meg az Egri Érsekkerti Nyári Játékokat. A július 14-e és augusztus 19-e között zajló program repertoárjában idén 10 darab szerepel. Tatár Gabriella, a Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesület elnöke úgy fogalmazott: augusztus 7-e és 14-e között nyitja meg kapuit a VI. Egri Nemzetközi Alkotó- és Művésztelep is, ahol 16 rangos hazai és külföldi alkotót látnak vendégül.

7. VMI – diplomakiállítás a Kepesben
A Képzőművészeti Tanszék és a Média és Design Tanszék alapszakos és mesterszakos hallgatóinak munkái láthatók a Kepes Intézetben nyílt kiállításon. A tárlat a tervezőgrafika, az animáció és a webdesign területébe nyújt betekintést.

8. Művészet más szemszögből – fogyatékos fiatalok műveiből nyílt kiállítás
Molnár Vanda, az Opál Tehetséggondozó Alapítvány elnöke a műsorban látható összeállításban arról beszélt: autista, Down-szindrómás, enyhe és középsúlyos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek műveiből nyílt tárlat az Arkt Művészetellátó Központban.

 


< Vissza