Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Eszterházys sikerek a nemzetközi irodalmi pályázaton

Utolsó módosítás: 2019. március 14.

Négy ország 14 egyetemi intézményének 104 hallgatója részvételével zajlott a Kortárs Hangon Nemzetközi irodalmi pályázat, melyet az Eszterházy Károly Egyetem tizenötödik éve szervez a Miskolci Egyetemmel közösen.

A hattagú, szakemberekből álló zsűri név nélkül, csak a műveket ismerve bírált. A pályázók közül negyvennyolcat javasolt a költészetnapra megjelenő kötetben szerepelni, s közülük tizenheten osztoznak majd 26 díjon.

A megjelenő kötet érdekessége, hogy benne külön fejezetet kap a 15 év alatti pályázók közül az a hat fiatal pályakezdő – köztük három egri -, akik már önálló kötettel vannak jelen a magyar kortárs irodalomban.

Pozsonytól Kolozsvárig öt rangos irodalmi lap ismeri el a színvonalat lapjuk díjával és közlési lehetőséggel, és három éve az Erdélyi Magyar Írók Ligája is fölajánl egy díjat. A 26 díjból kilencet – a 14 egyetem közül a legtöbbet – az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói kapják majd az április 11-i miskolci díjátadó, kötetbemutató gálán.

A Kortárs Hangon Nemzetközi irodalmi pályázat az EFOP-3.4.3-16-2016-00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” projekt keretében valósul meg.


< Vissza