Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Évzáró egyetemi ünnepség

Utolsó módosítás: 2018. december 22.

Az Agria Tiszkben tartotta évzáró karácsonyi ünnepségét az Eszterházy Károly Egyetem, melyen számos kitüntetést adtak át.

Az ünnepi alkalmat Besze Anna és Simonyi Sándor tánca nyitotta, majd Valkóné Révai Renáta és Fenyves Balázs, az est két műsorvezetőjének köszöntőjét követően a vendégek egy videós összeállítást láthattak az év legfontosabb eseményeiből, híreiből. Ezekből elevenített fel néhányat az egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán is ünnepi beszédében, majd köszöntetett mondott kollégáinak az egész éves állhatatos munkáért.
A köszöntő után elsőként az Eszterházy Károly Egyetem Bora pályázat nyerteseit ismertették. Az Egri borvidékről a győztes a Thummerer Pince Egri Bikavér Superior 2013-as bora lett. A Mátrai borvidékről fehér bor kategóriában a zsűri Major Levente Saár Olaszrizling 2015 száraz fehérborát találta a legjobbnak. A Tokaji borvidékről a megtisztelő címet a Grand Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2013-as bora érdemelte ki. A 2019-es Rektor bora cím büszke birtokosa pedig az Egri Borvár Kft. Tóth Ferenc Pincészete lett, Kadarka 2015 száraz vörösborával.

A rendezvényen intézményi és kari kitüntetéseket vehettek át az egyetem egykori és jelenlegi oktatói, dolgozói és támogatói egyaránt. A legmagasabb kitüntetést - az Egyetemépítő Díszpolgár kitüntető címet - idén Dr. Zám Éva, intézményünk egykori főigazgatója vehette át. Pro Academia Agriensi díjban részült Dr. habil. Dinya László, egyetemi tanár. Pro Academia Agriensi Mecénás díjat kapott Harmati László, aki a Hotel Eger & Park mellett számos turisztikai létesítmény tulajdonos-igazgatója, valamint Offenbächer Ferenc, a Kepes Intézet művészeti vezetője.
Eszterházy Károly Emlékérmet vehetett át Dr. Furcsa Laura tanszékvezető főiskolai docens a Társadalomelméleti Tanszékről, Dr. Hadnagy József főiskolai docens a Szociálpedagógia Tanszékről és Ványai Magdolna művésztanár a Képzőművészeti Tanszékről. További díjazottak voltak: Herpainé dr. Lakó Judit adjunktus a Sporttudományi Intézettől, Tóth Judit mesteroktató az Idegen Nyelvi Kompetencia Irodától, Lakatos Márk mesteroktató a Gyakorlati Oktatási Csoporttól és Demeter László, megbízott kontrolling osztályvezető. Kitüntetést vehetett át az EKE Gyakorlóiskola tanára, Dr. Tóthné Szelezsán Gabriella, Keresztury Erzsébet, a TTK Dékáni Hivatal vezetője, Bolykiné Horváth Ágnes projektmenedzser, Thury Gáborné, a Felvételi és Képzésszervezési Osztály ügyintézője, valamint Simon Edina ügyviteli alkalmazott a Földrajz és Környezettudományi Intézettől.

Ezt követően átadták a kari díjakat is. A Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Papp István-díját az idei évben Dr. Szentesi Zsolt főiskolai tanár vehette át. A Bölcsészettudományi Kar Művészeti Díját az Ének-zene Tanszék oszlopos tagja, Dr. Nagy Zoltán főiskolai docens kapta. Két Dékáni Kitüntető Oklevelet is átadtak: ezt elsőként Marík Erzsébet főiskolai docens vehette át. Dékáni Kitüntető Oklevél kitüntetésben részesült Dr. Harsányi Mihály főiskolai docens.

A Gazdaság és Társadalomtudományi Kar Wekerle Sándor Nívódíját oktatói kategóriában Dr. Ludányi Ágnes, a Társadalomtudományi Intézet főiskolai tanára vehette át. Szintén Wekerle Sándor Nívódíjban részesült Dr. Csernák József, a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson működő, Üzleti Tudományok Intézetének tanársegédje. A Természettudományi Kar Kiss Péter-díját idén Szalay Gábor docens vehette át. A Lyceum Pro Scientis Alapítvány, Eszterházy Károly Egyetemért kitüntetés ezüst fokozatát Dr. Bognár József egyetemi tanár, a Sporttudományi Intézet vezetője, Szigeti Gábor Csongor egyetemi adjunktus, a Vizuális Művészeti Intézet oktatója, valamint Dr. Váczy Kálmán Zoltán, a Kutatási és Fejlesztési Központ igazgatója kapta idén.
Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorhelyettes az ünnepségen vehette át a számára már korábban odaítélt Pro Geográfia kitüntetést.

Valkóné Révai Renáta az előlépéseket, kinevezéseket, a habilitációs és a doktori fokozat esetében pedig az idei év fokozatszerzéseit ismertette. A vendégeket hangjával Lindsey Cuen, az egyetem munkatársa kápráztatta el.

Fotók: Szántó György

 

További fényképek hivatalos Facebook-oldalunkon tekinthetők meg. 


< Vissza