Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Felhívás! - atemuveszeted

Utolsó módosítás: 2017. április 27.

Kortárs Művészeti Verseny egyetemista hallgatóknak és középiskolás diákoknak.

A Kepes Intézet, az Eszterházy Károly Egyetem, a HÖK és az Artisz Kultúrbár közös szervezésében pályázatot indít egyetemista hallgatók és középiskolás diákok részére. Az Egri Tavaszi Fesztivál ideje alatt április 25-én a beérkezett pályaművekből kiállítás nyílik a Kepes Intézetben. A rendezvény folyamán az eredményeket Eger városának kiváló, helyi művészei és szakmai zsűrije hirdeti ki. A versenyre 3 kategóriába indulhatnak a hallgatók és a diákok is egyaránt.

1. Digitális fotó vagy analóg fotó
Digitális: Szerkesztett, nyomtatható verzió, min 12 megapixel, 300 dpi

2. Digitális művészet - Grafika
nyomtatható verzió, tetszőleges méret (maximum B1)

3. Képzőművészet
nincs megkötés

Pályaművek beadási határideje: ÁPRILIS 21.

A fényképeket és a grafikákat a tetszőleges megosztószervereken (wetransfer, dropbox, drive vagy személyesen pendrive-on) várjuk a kepesintezet.eger@gmail.com címre! (NÉV, LAKCÍM, ELÉRHETŐSÉG, TELEFONSZÁM, ISKOLA NEVE ÉS CÍME)

A képzőművészeti alkotások leadására személyesen van lehetőség a Kepes Intézetben: 3300 Eger, Széchenyi u. 16.

A beérkezett pályaművek válogatott darabjainak kiállítása egész nyáron látható lesz majd a Kepes Intézetben. A kategóriánként kihirdetett egyetemista hallgatók ösztöndíjban részesülnek, a nyertes középiskolás diákok között pedig értékes ajándékok kerülnek kiosztásra!

A verseny témája Eger városának világhírű művésze, Kepes György életének nyomán a

FÉNY-FORMÁK-ÉRZELMEK

Várnak minden olyan művet, ahol az alkotó úgy gondolja, hogy megjelenik a fény, megjelennek az érzelmek vagy a formák, esetlegesen ezeknek az együttesei, keveredései, kombinációi. Nincs "műfaji" megkötés. Eger legnagyobb művésze KEPES GYÖRGY maga is kutatott, újított, kísérletezett. Az egyik utolsó volt azoknak a nagy művészeknek a sorában, akik a reneszánsz humanista műveltség holizmusát megértve "a tudós agyával", egyfajta homo universalisként tekintettek a természetre, hogy annak működését megértve, párhuzamba állíthassák a tudomány és a technika lélegzetelállító eredményeivel. Kepes több szálon futó és szerteágazó tevékenysége (festő, pedagógus, fényképész, elméleti Író és szerkesztő) új művészeti ágak megszületését eredményezte.

További részletek a Paletta Online oldalon olvashatók.


< Vissza