Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Fertőtlenítő és tájékoztatási pontok a városban

Utolsó módosítás: 2020. március 20.

Mától a város tizenhárom pontján található a koronavírus elleni védekezés érdekében fertőtlenítő és tájékoztatási pont.

A cél, hogy azoknak a járókelőknek, akik munkába, bevásárolni vagy akár gyógyszertárba mennek, lehetőségük legyen kézfertőtlenítésre – erről Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

A pontokat úgy helyezték el, hogy a város legforgalmasabb részeit érintsék. Mirkóczki Ádám elmondta: országos hiány van a kézfertőtlenítőkből, így jelenleg három napra elegendő adagot sikerült belőle beszerezniük. Hangsúlyozta: a fertőtlenítőpontok nem ellátópontok. Kérte továbbá, hogy a lakosok csak szükséges esetben menjenek utcára, ha dolgozniuk vagy épp bevásárolniuk kell. Azokat, akiknek mindenképp ki kell menniük, arra biztatta, használják ezeket a pontokat, melyeken az önkéntesek lesznek segítségükre.

Önkéntesnek álltak az egri sportklubok tagjai: az Eszterházy SC női kézilabdacsapata, a ZF Eger és az Egri Vízmű SC férfi vízilabda csapata, az Eger SE labdarúgócsapata és az SBS-Eger férfi kézilabdacsapata is. A város polgármestere köszönetét fejezte ki segítségükért, majd kifejtette: mindent megtesznek az önkéntesek védelmének biztosításáért is.

Mint fogalmazott, sokan még mindig nem veszik komolyan a helyzetet, de bízik abban, hogy az emberek mihamarabb belátják, azzal tehetik a legtöbbet, hogy ha amikor csak tehetik otthon maradnak és kerülik a társas érintkezéseket.

Jelenleg március 21-én 12 óráig tudták megszervezni a fertőtlenítő és tájékozódási pontok nyitva tartását, de terveik szerint az a jövőben 7-11 óra között és 14-18 óráig tart majd nyitva.

Szöveg: Berán-Juhász Henrietta
Fotók: Szántó György


< Vissza