Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Filmes élményeket kínálnak

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 13.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark kínálatával is megismerkedhetnek az egri Tourinform Irodába betérők.

Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője elmondta: az Ózdon található élménypark egy három éve működő kulturális intézmény, mely állandó tárlattal várja a vendégeket. A kiállításon jelmezeket, díszletterveket láthatnak az érdeklődők a magyar filmtörténethez kapcsolódva. Az impozáns, ipari műemlék épületben a látogatók interaktív elemeket is kipróbálhatnak: drótkötélpályán csúszhatnak, felfedezhetik a karaoke sarkot, mely szintén a magyar filmekhez kapcsolódik. A látogatók számára a róluk készült egyedülálló felvételeket e-mailben továbbítják.

Ádám Eszter azt is elárulta: rendszeresen szerveznek egyebek mellett csapatépítő tréningeket, élményszerű órákat és kulturális programokat. Az Egri Tourinform irodában tájékoztató anyagokon ismerkedhetnek meg bővebben az élménypark kínálatával.

Hegedűsné Majnár Márta, az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: szerették volna, ha az egriek és a hozzájuk betérő érdeklődők is minél többen megismerik az élménypark kínálatát.

Remek rendhagyó óra lehet a tárlat látogatása az egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszékének hallgatói számára is, hiszen testközelben ismerkedhetnek a magyar filmtörténettel.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark honlapja: http://www.nfe.hu/

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza