Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Utolsó módosítás: 2018. március 06.

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

A fórumot Bíró Balázs, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke azzal kezdte: néhány évvel ezelőtt még a régi Hallgatói Központban tartották az ülést, 2018-ban pedig már a megújult C*-ba invitálhatták hallgatótársaikat és a vezetőség tagjait. Ezt követően a beküldött kérdéseket ismertetve átadta a szót Dr. Liptai Kálmánnak, az Eszterházy Károly Egyetem rektorának, aki beszéde elején ismertette a három legnagyobb volumenű projektet, melyeken most az egyetem dolgozik. Úgy fogalmazott: jól működő, erős, alkotószellemű csapat munkálkodik az említett projekteken. Kiemelte: minden szinten olyan egyetemet szeretnének építeni, mely a C* épületéhez hasonlatos, s természetesen tisztában vannak azzal, hogy mely területek, épületek szorulnak reformra.

 


Bíró Balázs a nagyszabású egyetemi események ismertetését követően hangsúlyozta: hallgatótársaik bátran fordulhatnak hozzájuk kérdéseikkel, problémáikkal. Bizakodását fejezte ki abban, hogy hamarosan az ösztöndíjak mértéke is növekedhet.
A fórumon részt vett Kalóné Szűcs Erzsébet, az Oktatási Igazgatóság vezetője és Varga Csilla, a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály vezetője is, akik a tanulmányi ügyekkel kapcsolatos felvetésekre reflektáltak. Elsőként a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítésének kérdését vetették fel, melynek kapcsán Varga Csilla elmondta: a hallgatói ügyfélfogadás átalakításának ötlete már megszületett, dolgoznak a megvalósításon, s addig is a levelezős hallgatókat pénteken meghosszabbított ügyfélfogadással várják, s jövő héttől beiktatnak a nappalisoknak is egy szerda délutáni időpontot a délelőtti időpont mellé. Tervezik, hogy a regisztrációs és vizsgaidőszakban folyamatos, kibővített ügyfélfogadással várják a hallgatókat. Varga Csilla arra biztatta a hallgatókat, hogy problémáikat bátran jelezzék e-mail-ben.
Kérdés volt továbbá, hogy vezethetnek-e az oktatók az előadásokon katalógust, erre a vezetők részéről határozott válasz érkezett: nem, a Tanulmányi és vizsgaszabályzat ugyanis ezt tiltja. Kalóné Szűcs Erzsébet kiemelte: nemcsak tanévre, hanem tantárgyakra is lehet egyéni tanrendet kérni, amennyiben a hallgató tantárgyi ütközések miatt nem tudna részt venni egyik óráján.

 


A fórum második felében a tanórák keretlétszámának bővítése, a Sporttudományi Intézet állapota, a C* nyitásának ideje, a kollégiumi férőhelyek bővítésének igénye is felmerült. Kiderült: a hallgatók hamarosan az iskolaorvosi szolgáltatást is igénybe vehetik, s a felsorolt problémák többségének orvoslásán is dolgoznak az egyetem vezetői.

 

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza