Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Gyakorlatot tartottak az egri kórházban

Utolsó módosítás: 2019. május 20.

Az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott hétfőn a Markhot Ferenc Kórházban.

– Az egri hivatásos tűzoltók, a mentők és az egri rendőrség végezte el a gyakorlatot a kórház és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó csoport segítségével – válaszolta kérdésünkre Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A gyakorlat részleteibe is beavatott minket: a gyakorlat során a szakembereknek egy viharkár következtében kialakult helyzetet kellett megoldaniuk. A gyakorlat szerint a vihar olyan súlyos károkat okozott az egri kórház tetőszerkezetében és az épületben, hogy a víz- és energiaellátás szünetelt.

– Az egri tűzoltók mentési feladatokat hajtottak végre, és az együttműködő szervek segítségével a beteg emberek további ellátását is elvégezték – nyilatkozta Nagy Csaba. Megtudhattuk: először egy mentési pontra, majd az Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti épületébe szállították a sérülteket. A gyakorlat végrehajtásában közel harminc diák is segédkezett.

– Katasztrófahelyzet bármikor bekövetkezhet, fontosnak tartjuk itt a kórházban, hogy felkészüljünk. Ennek megfelelően természetesen rendelkezésre áll a kórházban üzemeltetési, biztonsági terv, illetve egy esetleges katasztrófahelyzetre is megvan a megfelelő eljárásrendünk. Ám ahhoz, hogy ezek valós helyzetben is működjenek, nélkülözhetetlenek az ilyen gyakorlatok – hangsúlyozta Dr. Maszárovics Zoltán, az egri kórház orvos igazgatója.

Kiemelte továbbá az együttműködések fontosságát, így az Eszterházy Károly Egyetemet is, ahol egy esetleges katasztrófahelyzetben szükségkórházat állíthatnak fel.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza