Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

GyertEK Enni 2017

Utolsó módosítás: 2017. május 18.

Az eső sem szegte kedvét azoknak a lelkes szülőknek, pedagógusoknak és diákoknak, akik fakanalat ragadtak és főztek egy jóízűt a GyertEK Enni elnevezésű jótékonysági majálison. A rendezvény bevételét idén is a kárpátaljai cserediákok programjaira ajánlották fel.

A programon saját alapanyagból, saját recept alapján kellett készíteni olyan finomságot, melyet minél többen szeretnének megkóstolni.
Készült pörkölt és slambuc, grill húsok és töltött lángos is. A jókedvet a májusi eső sem oszlatta el, a csapatok kitartottak a kialakult sártenger ellenére. Mindenközben számos kísérőprogram színesítette a délutánt: a gyerekeket arcfestés várta, az egészségügyi szűrések leginkább a felnőtteknek adtak visszajelzést vérnyomásuk, vagy vércukorszintjük esetleg testzsír indexük aktuális állapotáról. A kreatív gyerkőcök kavicsfestés közben mutathatták meg tehetségüket, az örökmozgókat pedig népi játékok, akadálypálya, vagy ping-pong várta.

A gasztrokalandozás nem lett volna teljes, ha nincs a szakavatott zsűri. Csetneki László és Závodni Lajos végigkísérték a főzési folyamatot, tanácsaikkal segítve a csapatokat. Az értékeléskor fontos szempont volt a tálalás és az ízhatás is. Az eredményhirdetéskor kiderült: minden csapat értékeset és finomat alkotott, így mindenkinek járt az ajándék. A 2Ászok kitartó munkájukkal, a Boszorkánykonyha házias ízű palacsintájával, az Anyakukták az ízharmóniával, a Buxák a népi hagyományt felelevenítő slambuccal, a TTMK pedig a folyton változó pincepörköltreceptjükkel kenyerezték le a gasztronómusokat!


A nemes versengést végül a csak férfiakból álló, ráadásul épp az érettségijüket teljesítő „Ballagók" csapata nyerte töltött lángos különlegességükkel, így ők kapták a vándor vágódeszkát.


A rendezvény bevételét idén is a kárpátaljai cserediákok programjainak színesítésére használjuk fel.


< Vissza