Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgatói koncert és vezénylés-diplomahangverseny

Utolsó módosítás: 2019. május 20.

Az idei tanév végén, a szokásos vezénylés diplomakoncert különlegesen zajlott le, mert egybekötöttük a tanszék hallgatóinak önálló koncertjével.

Erre az nyújtott lehetőséget, hogy idén mindössze egy hallgatónk diplomázott, illetve a tavaszi, sikeresen abszolvált nemzetközi kórusverseny miatt a szokásos szóló- és kamaraprodukciók a tanév végére tolódtak.

A koncert első – hosszabbik – részében az egyéni műsorszámokat hallhatta a szépszámú közönség. Különleges öröm volt, hogy nyitásként kollégánk, Zombola Péter zongoradarabja hangzott el, majd ezután a zenetörténet szinte minden korszakából fölcsendültek zongora-, hegedű-, gitárdarabok, illetve énekes produkciók. Hallhattunk Bach prelúdium és fúgát, Chopin noctürnt, Grieg és Eric Satie darabot zongorán, Villa-Lobos prelűdöt gitáron, Elgar Salut d'amour-t hegedűn és zongorán; Haydn, Schubert, Beethoven dalokat, Varázsfuvola duettet, de fölcsendültek dallamok Reinitz Bélától és Gershwintől is. Diákjaink sokszor együtt muzsikáltak, illetve az énekes produkciókat a tanszék tanárai kísérték zongorán.

A jól sikerült hallgatói koncert után következett Nagy Eszter diplomakoncertje, aki három művet vezényelt a kórusnak. Bartók egyneműkarral kezdődött a programja, ekkor a tanszak nőikara énekelt, majd a fiúkkal kiegészülve újabb két mű hangzott fel, előbb egy Bruckner graduale, végezetül pedig a reneszánsz és barokk kor határán élő angol zeneszerző, Thomas Weelkes látványos motettája, Eszter biztos kezű, muzikális irányításával.

Öröm volt hallgatni az egyre homogénebben, szebben és kulturáltabban szóló lelkes kórust, csakúgy, mint a szépen megtanult egyéni produkciókat.

Köszönjük a hallgatóinknak és kollégáinknak, hogy megajándékozták a közönséget ezzel a szép estével!

Írta: Kabdebó Sándor

Fotó: Huszár Márk


< Vissza