Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgatói Önkormányzatunk is 56'-ra emlékezett

Utolsó módosítás: 2019. október 29.

Az Egri Campus Hallgatói Önkormányzata kiemelt feladatának, sőt kötelességének tekintette, hogy azt a hagyományt, hogy 12 éven át az általános iskolákban, a középiskolákban megemlékeztünk hőseinkről, forradalmárainkról, egyetemi éveink alatt se feledjük el.

Fontosnak tartjuk a magyarságot, az összefogást. Ennek gyönyörű, de fájdalmas példája volt 1956. Erre emlékeztünk mi is október 23-án.

A rendezvényt dr. Pajtókné dr. Tari Ilona oktatási rektorhelyettes asszony nyitotta meg köszöntő beszédével, melyben kitért arra, hogy az '56-os események kapcsán az egri egyetemisták is nagy szerepet vállaltak.

Mindamelett, hogy a megemlékezés során átfogó ismertetőt adtunk az 1956-os eseményekről korabeli videó felvételekkel, képekkel, és híres emberek szavaival, szerettük volna megidézni, hogy mitől is vagyunk magyarok, így Mezei Anna és Tóth Péter szatmári táncokkal kedveskedett a megemlékező közönségnek, míg Ruszkai Nóra szavalatával és Petró Balázs hegedű kíséretével tette tiszteletét. Balogh József és Balogh Dániel is készült akusztikus produkcióval.

Megidéztük, hogy milyen lehetett mikor a Rákosi címert eltüntették, kivágták a magyar zászlóból, és hogy ez milyen gyorsan a forradalom jelképévé vált.

Szép számban voltak jelen hallgatótársaink és oktatóink is egyaránt. Rektorhelyettes asszony köszönetet mondott minden résztvevőnek és szereplőnek, hogy életre keltettük ezt a hagyományt.

Jómagam továbbra is szívügyemnek tekintem, hogy történelmi múltunkat ápoljuk, felelvenítsük és hallgatótársainknak közvetítsük.

Írta: Kaplonyi Benjámin
Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza