Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgatók prezentáltak a holland oktatási rendszerről

Utolsó módosítás: 2020. február 21.

Holland oktatási rendszer és tanárképzés címmel tartott bemutatót a Groningeni Egyetem négy végzős diákja szerdán, a Mobility Café előtt a Líceumban.

Az Eszterházy Károly Egyetem oktatói, munkatársai és hallgatói is érdeklődtek az esemény iránt, amit a Tittel Pál Könyvtárban szerveztek meg.

A gazdaságismeret szakos Sanne Hinderks, a földrajz szakos Susan Werkhoven és a történelem szakos Bas van Leeuwen és Christiaan Brinkhuis előadásában egy-egy területet megragadva bemutatta, Hollandiában hogyan lehet valakiből tanár, hogyan épül fel egy átlagos tanóra, és milyen általában a holland iskolarendszer.

 

A holland oktatási rendszert érdemes figyelemmel kísérni, ugyanis az OECD vizsgálatok megállapították, hogy a holland lakosság jól képzett, és az oktatás színvonala folyamatosan nő, valamint a PISA vizsgálatok szerint, a holland gyerekek a világ legboldogabb diákjai közé tartoznak.

Az előadók egyhetes tanítási gyakorlaton vesznek részt intézményünkben, hospitálnak és órákat tartanak az egyetemen, valamint az EKE Gyakorlóiskolájában. A programjuk a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának koordinációjában valósult meg a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar, a Természettudományi Kar, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, a Pedagógiai Kar valamint a Gyakorlóiskola együttműködésével.

Az EKE és a Groningeni Egyetem partneri kapcsolata 13 éves múltra tekint vissza, több nemzetközi projektben vett részt közösen a két intézmény a tanárképzés területén. A Groningeni Egyetemre intézményünk oktatói az Erasmus+ mobilitási program keretében juthatnak el.

Fotók: Szántó György


< Vissza