Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Harmadik köréhez érkezett az örökbefogadás program

Utolsó módosítás: 2021. május 05.

A Turizmus Tanszék másfél hónapja indított kezdeményezése már a 3. köréhez érkezett: újabb két vállalkozást fogadtak örökbe virtuálisan hallgatóink.

Bár a napokban újranyithattak a vendéglátóipari egységek és a kulturális intézmények, közöttük a múzeumok, mégis nagy szükségük van rá, hogy minél több emberhez, potenciális látogatóhoz eljusson a hírük a hallgatóink segítségével. Az örökbefogadottak köre most újabb két vállalkozással bővült.

Hallgatóink – oktatói felügyelettel és koordinációval – segítő kezet nyújtanak az Egri Road Beatles Múzeumnak. Peterdi Gábor ügyvezető felidézte: Kelet-Közép Európa egyetlen Beatles gyűjteménye 2015. május 15-én nyílt meg Egerben. Hozzátette: a múzeum néhány év alatt a város egyik legnépszerűbb látnivalójává és nevezetességévé vált. A 450 négyzetméteren, a pincétől az emeletig majd 2500 tárgyi emléket felvonultató színes, zenés kiállítást már több mint száz országból érkező érdeklődő látogatta meg.
A modern technikákat alkalmazó múzeumban filmrészletek, korabeli híradók, interjúk, koncertfelvételek tekinthetők meg gombnyomásra, illetve fejhallgatón keresztül hallgathat bele a látogató a zenekar műveibe és gazdag kiállítási anyag várja a látogatókat.
Mint Peterdi Gábor kiemelte: természetesen a teljesen magán kezdeményezésen alapuló múzeumnak nem volt könnyű átvészelni a Covid-19 járvány időszakát, ezért is veszi szívesen az Eszterházy Károly Egyetem Turisztikai Tanszéke által szervezett Virtuális örökbefogadás programot, melynek keretében nyitott a hallgatói csoport kreatív marketing tanácsaira és a múzeum promócióját segítő tevékenységére.

Örökbefogadták hallgatóink a gyöngyösi Bori Mami Éttermet. Mint Sándor Béla ügyvezető közölte: a Bori Mami étterem 2014-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy szerepet vállaljon a magyar bisztrókultúra vidéki felvirágoztatásában. Mára Magyarország TOP 10 legjobb vidéki éttermeinek kiemelkedő alakja. Hitvallása között szerepel a „Magyarnak – Magyar ételt" szemléletmód amellyel modern formába öntve népszerűsítik a sokszínű magyar gasztronómiában rejlő lehetőségeket.

– A Bori Mami étterem csapatának nagy örömére szolgál, hogy az EKE turizmus szakos hallgatói Virtuális örökbefogadási programjukkal elősegítik a vendéglátás újbóli beindítását, tevékenységükkel példát mutatnak és értéket teremtenek az összefogás jegyében. Hálásan köszönjük, hogy részesei lehetünk a kezdeményezésnek és várjuk a programban résztvevő hallgatókat egy kávéra az egyetem és a Bori Mami együttműködésének jegyében – tette hozzá.


< Vissza